Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

еърбега - лампата свети постоянно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

еърбега - лампата свети постоянно

искам да не свети значи пала тя гасне и след 5 секунди пак светва

Re: еърбега - лампата свети постоянно

mal4o1987 написа:
    искам да не свети ...
    Колега mal4o1987, "едно е да искаш, друго е да можеш, а пък трето и четвърто да го направиш"Та, аз бях в Плевен миналата седмица, можеше да се видим.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21993Което ми напомня да благодаря на колегата biankov. Сега ще го направя в съответната тема.Та, кажи какъв модел е Фиата, за да може да се включат колегите със съвети? Така не правиш нищо.
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Фиат Браво 1.6

Коментар

Извинявам се, колега mal4o1987, просто не съм видял, че си писал.И пак се извинявам, че не мога много да помогна. Не съм карал Браво, Брава и с такъв проблем не съм се сблъсквал.НО, използвах търсачката и намерих за теб това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&start=0Има снимка на въпросния бушон.Търсачката на форума ни е малко особена, ако не знаеш. Най-добре се търси с Гугъл търсенето, а именно, без да пишеш нищо, натискаш търсене, след това в новия прозорец пишеш критериите си. Аз написах "еърбега - лампата свети постоянно" и излязоха дузина резултата.Все се мисля, че за да свети лампата има проблем и той от бушона няма да се оправи. Но все от някъде трябва да се почне. Бушона е начало, след това кабелите, буксите, централата на Бега. В темите, който погледнах се говори за теч от радиаторчето на парното. Но по-, по-, най-първо е може би диагностика. Нали? Така че, трябва ти помощ от колега или от сервиз там на място. Пиши лични съобщения на колегите от Плевен. Ще помогнат, убеден съм.
        Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
        Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
        Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Градски, щом лампата свети, еърбега не работи.Ако просто искаш да не свети, отваряш таблото и вадиш крушката. Ако искаш да имаш работещ еърбег, трябва диагностика и като се разбере какъв е проблема - да го отстраниш.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Пак не е сигурно, познавам трима човека с удар 1 със Стило и 2-ма с Гранде пунто и на нито на един не им се е отворил аербега (не е имало никакви проблеми с тях без грежки без махнати лампи, без липса на капсули на съответните места) , но това е друга тема!
            Stilo 1.9jtd
            Bravo 1.9TD

Коментар

Губи ли ти антифриз и изпотяват ли ти се стъклата?

Коментар

не губи антифриз и не се изпотяват стъклата а на диагностика му права всичко е ок

Коментар

И моя аербег на стилото ми свети но се свиква няма да се набутвам с пари за кантар(диагностиката ми каза),писка ми 2 пъти като тръгна и после пей сърце
                  Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

абе то аз свикнах ама просто искам да разбера къде е проблема

Коментар

колега щом свети лампата няма как да няма грешки при диагностиката. сигурен ли си че четеш еърбега а не моторът понеже буксите са различни. тази за еърбегът се намира под жабката, кабелът е овит във жълт шлаух. а относно кантарът - проблемът се решава с 1 съпротивление около 300ома, свързано на мястото на кантара

Коментар

А това съпротивление на какво съответства,че има пътник или няма?
                        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
                          А това съпротивление на какво съответства,че има пътник или няма?
                          че има, поне при мен като дам на там за проверката дали има пътник исписва че има демекй, при евентоален удар при мен трябва да се отворят и 4те еърбега без значение сам ли съм в автомобила или с пасажер

Коментар

правих диагностика еърбег всичко е ок но пaк свети

Коментар

Щом продължава да свети, определено нещо не е наред.Съмнява ме, че диагностиката не е била правилна. Почти невъзможно е щом свети лампата да няма записана грешка.Ето това е буксата за диагностика само на еърбега:Ще я видиш като свалиш пластмасовия капак вътре в жабката откъм пасажера.Ако ти се разкарва до Сторгозия, мини някоя вечер да я закачим за 10 мин. и ще си каже какво и е.
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X