Някой да знае къде да свържа кабелите от аларма /китайче разбира се/ към мигачите на Пунто МК1? Никъде не намерих схема, затова питам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто МК1 свързване на мигачи към аларма
Collapse
X
-
slonikon написа:копчето за аварийните мисля че е универсално решение при всички коли.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
кола
Виж в схемата от сайта http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/schema1.gifи легенда кой кабел на какво отговаря може да си го преведеш горе долуhttp://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/legenda.htm
Коментар
-
Всичко е готово, благодаря за съдействието. А още един въпрос за алармата. Има един кабел който се връзва към машинката за стопа, в упътването не пише какви функции изпълнява, не сме го свързали, та въпросът ми е какво прави той? Имам едно предположение, но при теста не направи предполагания ефект. Предположението е следното: при внезапно спиране по сигнал от шоковия датчик да се задействат мигачите.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
ilko-gd написа:Това за стопа може да е свързано с влизането в програмен режим или за избиране на функциите в програмен режим. В описанието трябва да пише.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
NikMar написа:ilko-gd написа:Това за стопа може да е свързано с влизането в програмен режим или за избиране на функциите в програмен режим. В описанието трябва да пише.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:NikMar написа:ilko-gd написа:Това за стопа може да е свързано с влизането в програмен режим или за избиране на функциите в програмен режим. В описанието трябва да пише.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Еми няма ... Ама така са писали и моята е същата . Но има коли на които стоповете работят без даване на контакт. Ама те са от старата руска школа не знам кола след 93 като натиснеш спирачки без контакт и да светят стоповете. Не че е проблем да се направи с едно кабелче и шунтиране от постоянен + ... Аз го вързах към стоп машинката тва на алармата ама не съм си играл да го тествам. Иначе за мигачите като махнеш леко мокета на пода от ляво и от дясно има по 2 кабела които отиват за мигача в калника. Единия е черен (маса) другия е син с черно (+) за него си примостваш алармата от ляво и дясно и си готов или както е казал колегата от бутона за аварини ама там е нещо филм неможах да му схвана. Иначе ми е ясно как работи. Само че през бутона за аварини минаваш през релето за мигачи на колата , а не трябва! Алармата си има нейно реле за мигачите ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар