янко написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа за ABS и за ръчната на Мареа светят
Collapse
X
-
-
Ето да си правиш сравнение, мисля си, че ще се справиш с проследяването на кабелите. Мисля, че е очевидно датчикът за понижено ниво с коя лампа е свързан. Но щом си сигурен, че е друга - значи е така, това тук е само някаква сервизна книга, нищо особено.------shakespear написа:Освен това както казах съвсем от скоро я имам колата и наистина може да греша в някое твърдение...
Коментар
-
shakespear написа:янко написа:Странно,писах едно мнение но май съм забравил да го изпратя.Сам ги оправих,лесно е само кутията на абс се отваря малко трудно.Има тема за ремонт на абс,не знам точно къде е но моя го правих по нея.Трябва да се отвори пластмасовия капак на електрониката внимателно и да се презапоят релетата.Може и релетата да са калпави.Аз ги презапоих монтирах блока без да го затварям и пробвах в движение.В темата имаше описано как се вадят релетата извън блока за по лесна смянаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Оги, при мен лампата за нивото на накладките също е червена. Колега откачи буксата на казанчето за спирачната течност и я провери, замости я и виж дали ще огасне, ако съм прав знаеш вече къдее проблема, възможно е поплавъка да не прави контакт или буксата да е проблема, а може и да е оголен кабел някъде.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Точно обратното - при такова "замостване" лампата трябва да светне, а не да изгасне. Ако поплавъкът не прави контакт, лампата няма да светне никога. Също - лампата не е светнала, защото буксата не контактува добре, а обратно - ако има лош контакт - със сигурност няма да светне при нужда.Да, червена е, но това не е най-важното. Важното е, че в оригиналната инсталация, тя е свързана само с накладките, а не с казанчето за течност.
Коментар
-
ogi28b написа:Точно обратното - при такова "замостване" лампата трябва да светне, а не да изгасне. Ако поплавъкът не прави контакт, лампата няма да светне никога. Също - лампата не е светнала, защото буксата не контактува добре, а обратно - ако има лош контакт - със сигурност няма да светне при нужда.....ogi28b написа:Да, червена е, но това не е най-важното. Важното е, че в оригиналната инсталация, тя е свързана само с накладките, а не с казанчето за течност.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Нали проблема е в тази лампа за ръчната, що се намиси тая за накладките така и не разбрах.
Коментар
-
ogi28b написа:S_BANKOV написа:Нали проблема е в тази лампа за ръчната, що се намиси тая за накладките така и не разбрах.
Коментар
-
Значи говорим за съвсем друг проблем, който няма общо нито с ръчната, нито с течността, нито с накладки...Когато едновременно светят лампата ABS и лампата за ръчна спирачка/ниско ниво, това означава, че има проблем с модула за електронно разпределение на спирачното усилие. Той е част от модула ABS.Все пак щеше да е добре да напишеш VIN на колата, за да може хората, които искаМЕ да ти помогнем - да знаем какво има в тази кола. Щом вече е по-ясно - редактирам заглавието.
Коментар
-
iliyan написа:Преди да правиш каквото и да е,провери състоянието на акумулатора-волтаж и гъстота на електролита.Казвам го от личен опит.
Коментар
-
ogi28b написа:Възможно е да има голям пад на напрежение от акумулатора до входа на ABS модула и това да води до периодично изключване поради ниско напрежение. Ако можеш - измери напрежението на захранващия кабел на модула, когато всичко е включено и колата работи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар