Днес късите светлини отказаха.Помислих,че е зареди ксенона,защото баластите не са много качествени,свалих го и сложих халогенни крупшки,но пак не свети.Когато проверих единия баласт се оказа изгорял.Проверих бушоните,слагах нови,но нищо.Пеперудката на волана дава ток до бушониерата,но от там нататък няма никой.Каде може да е проблема?Дали има релета за фаровете и те да са виновни?Колата е браво хгт 96г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Късите светлини не светят
Collapse
X
-
Re: Късите светлини не светят
replayko написа:Пеперудката на волана дава ток до бушониерата,но от там нататък няма никой.
-
С уред меря бушоните.Като подам 12в на пина на късите,на буксата и нищо не се случва.Дългите си работят идеално.Бушониерата я свалях и я мерих,всичко е както трябва.Мисля,че проблема е след нея,но и тя не е изключена.За това питам дали има и релета някаде,да проверявам и тях или от бушоните,направо към фаровете отива тока?
Коментар
-
Подаваш 12 В на пина на късите, на буксата и нищо не се случва. На кой пин? На левия или на десния фар или и на двата поред? Я погледни ТУК и кажи на кой пин си подал 12 В? На цокъла на бушоните има ли 12 В при включени къси? Има ли верига между цокъла на бушона и буксата на самото табло с бушони?Не питах дали дългите си работят или не, нали говорим за къси в темата? Когато си само на къси - късите не светят. А когато превключиш на дълги - късите светват ли? Габаритите работят ли нормално? Светят ли всички лампи, свързани с габаритите?
Коментар
-
replayko написа:Проблема е оправен.Нагорели обувки на буксата,отговаряща на картинката.Даже не нагорели,а изгорели.Остава въпроса,защо бушоните не са изгорели...А попринцип откакто имам колата,пусна ли дълги,късите гаснат.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
replayko написа:А попринцип откакто имам колата,пусна ли дълги,късите гаснат.
Коментар
-
NikMar написа:replayko написа:Проблема е оправен.Нагорели обувки на буксата,отговаряща на картинката.Даже не нагорели,а изгорели.Остава въпроса,защо бушоните не са изгорели...А попринцип откакто имам колата,пусна ли дълги,късите гаснат.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
S_BANKOV написа:replayko написа:......Остава въпроса,защо бушоните не са изгорели.......
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар