Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа акумулатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампа акумулатор

Здравейте колеги,Имам бензинов Фиат Браво (1.4) от 1997 година. От известно време насам ми светваше лампичката на акумулатора, когато вали силен дъжд. Ако спра и не карам колата и я оставя да изсъхне - спира да свети (след 24-48 часа). От няколко дни насам преоблемът се задълбочава и вече лампичката на акумулатора светва и без дъжд. Интересното е, че когато я карам, ако държа над 2500-3000 оборота и съм в движение - угасва, но в момента, в който пусна педала от газта и светва отново. Също така, понякога, ако съм спрял, угася фаровете и подавам газ до към 2000-2500 оборота пак угасва.Някой от вас имал ли е подобен проблем? Имате ли представа на какво може да се дължи и можете ли да ми препоръчате добър майстор по електрониката в София?Блгаодаря предварително!Поздрави!

На мен ми прилича на проблем с алтернатора. Или в самия него, или в ремъка, който го задвижва.Скоро се видях с един братовчед, който има бензинова Брава ’99 г. и ми сподели че така му е светнала лампата на акумулатора. Проблемът му се оказал в самия алтернатор, най-вероятно му се е скапал, защото при него е нямало тази тръба, която отвежда въздух до алтернатора, за да го охлажда.Забелязал съм, че при мен, при продължителен дъжд ми намалява светлината на фарове, на табло и т.н., след като подам газ, нещо "изсвирква" (може би ремък) и осветлението се нормализира. Прави го само при дъжд, но досега не ми е светвала лампата. Така, че прегледай хубаво ремъка, виж дали си има въздухопровода, който охлажда алтернатора.
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Благодаря ти!Аз също мисля, че най-вероятно е проблем с алтернатора, а и тук-там ми казаха, че често именно алтернатора е причина за подобен проблем.

Коментар

Working...
      X