Здравейте колеги,Имам бензинов Фиат Браво (1.4) от 1997 година. От известно време насам ми светваше лампичката на акумулатора, когато вали силен дъжд. Ако спра и не карам колата и я оставя да изсъхне - спира да свети (след 24-48 часа). От няколко дни насам преоблемът се задълбочава и вече лампичката на акумулатора светва и без дъжд. Интересното е, че когато я карам, ако държа над 2500-3000 оборота и съм в движение - угасва, но в момента, в който пусна педала от газта и светва отново. Също така, понякога, ако съм спрял, угася фаровете и подавам газ до към 2000-2500 оборота пак угасва.Някой от вас имал ли е подобен проблем? Имате ли представа на какво може да се дължи и можете ли да ми препоръчате добър майстор по електрониката в София?Блгаодаря предварително!Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа акумулатор
Collapse
X
-
На мен ми прилича на проблем с алтернатора. Или в самия него, или в ремъка, който го задвижва.Скоро се видях с един братовчед, който има бензинова Брава ’99 г. и ми сподели че така му е светнала лампата на акумулатора. Проблемът му се оказал в самия алтернатор, най-вероятно му се е скапал, защото при него е нямало тази тръба, която отвежда въздух до алтернатора, за да го охлажда.Забелязал съм, че при мен, при продължителен дъжд ми намалява светлината на фарове, на табло и т.н., след като подам газ, нещо "изсвирква" (може би ремък) и осветлението се нормализира. Прави го само при дъжд, но досега не ми е светвала лампата. Така, че прегледай хубаво ремъка, виж дали си има въздухопровода, който охлажда алтернатора.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Реклама
Collapse
Коментар