ако мислиш за дневни светлини ,по добре недей че имаше някакви изисквания да са на 40 см най-малко от калника ,ако не са фабрични.иначе мисля че трябва да се свали пластмасата ,за да се махне тая капачка
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Фаровете На Фиат Пунто МК2
Collapse
X
-
:D да има начина да се направи халоген като смениш фаровете със такива в които си има халогенне става само да махнеш капакчата попринцип халогена е С ЛУПА а за да сложиш лупа трябва да отвориш самия фар почти невъзможно начинание без да съсипеш фара иначе ако имаш другата инсталация става подменя се и конзолата с бутоните слага се и едно реле варианта с дневни светлини е по добърШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Благодаря за информацията ще видя какво ще измисля но мисля че най добре да си сложа там фарове за мъгла защото това мисля че е най умно.Но май най лесно ще е взема фарове от пунто който има такива фарове и да си и сложа.А по принцип коя марка препоръчвате да си купа крушки за Късите тези който са H7 защото вече втори пат ги сменям? :D
Коментар
-
vforvrej написа:punto_2 написа:мойте са филипс,така купих колата преди 2 г. и още не съм ги сменял.но пък и цената им е към 12-13 лв/бр.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Няма значение цената стига да не ги сменям през 6 месеца че италянеца много тъпо го измисли или само при мен е по лесно да сваля левия фар за да сменна крушката?[/quote] добре че караш пунто че ако си със Стило ще се видиш в зор вземи си Филипс или Осрамили най добре си сложи един ксенон на късите и ще се родиш ПС: верно си прегледаи кабелните обувки пристегни ги малко почисти и напръскай с Контактен шпреи[/quote]Благодаря за съвета.
Коментар
-
vforvrej написа:Няма значение цената стига да не ги сменям през 6 месеца че италянеца много тъпо го измисли или само при мен е по лесно да сваля левия фар за да сменна крушката?Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
Коментар
-
Да Ви кажа аз какво направих с въпросните халогени. Пунтото дето го взех беше с два различни фара единия с лупата за халоген а другия без лупа само с тапата. Интересното беше, че имаше окабеляване за халогени а на таблото с бушоните няма място за реле и бушон, както и копче на таблото. От колега от форума купих само лупата за халогена. Свалих фара и леко с прабиване и изрязване махнах само дъното на декоративната тапата и това е. За монтажа на лупата си имаше стандартно място с три рапидки. За тока си прокарах нови кабелчета и през реле пускам тока. Още не съм захранил изцяло системата идеята ми е да взема + от алтернатора от буксата дето тръгва ток след като го завърти. По този начин мисля да си направя автоматично пускане на фаровете.
Коментар
-
paaco написа:Да Ви кажа аз какво направих с въпросните халогени. Пунтото дето го взех беше с два различни фара единия с лупата за халоген а другия без лупа само с тапата. Интересното беше, че имаше окабеляване за халогени а на таблото с бушоните няма място за реле и бушон, както и копче на таблото. От колега от форума купих само лупата за халогена. Свалих фара и леко с прабиване и изрязване махнах само дъното на декоративната тапата и това е. За монтажа на лупата си имаше стандартно място с три рапидки. За тока си прокарах нови кабелчета и през реле пускам тока. Още не съм захранил изцяло системата идеята ми е да взема + от алтернатора от буксата дето тръгва ток след като го завърти. По този начин мисля да си направя автоматично пускане на фаровете.
Коментар
-
Ако мислиш че като си оставил включени фаровете на лостчето и врътнеш за запалване при което се пускат фаровете е автоматично включване се лъжеш. При този начин се получава голямо натоварване на ел системата. Аз си го представям нещо като DRL да се пускат след запалването и то само халогените. Иначе това с лостчето и при мен е така пускат си се.
Коментар
-
paaco написа:Ако мислиш че като си оставил включени фаровете на лостчето и врътнеш за запалване при което се пускат фаровете е автоматично включване се лъжеш. При този начин се получава голямо натоварване на ел системата. Аз си го представям нещо като DRL да се пускат след запалването и то само халогените. Иначе това с лостчето и при мен е така пускат си се.
Коментар
-
Колега фаровете които имат окабеляване и истинска лупа за мъгла са ВАЛЕО ОРИГИНАЛ,скоро купувах такива с гаранция 345лв. иначе има също пак ВАЛЕО за 90лв бройката със всички лупи но материала около лупата е мек и се разтапя при постоянно пуснати светлини.Имам десен фар който го продавам и е с лупите ако те интересува пиши.Поздрави
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар