Здравейте,имам много странен проблем,който не мога да разреша без Ваша помощ.Проблема е в десния фар,и по-точно не ми свети ’’късата" светлина (лупата).Бушоните са здрави,крушката и баласта също нямат проблем,просто няма +12в. на крачето за късите на буксата която влиза в фара.Къде може да е проблема?В някой конектор?В лоста за мигачи,къси,дълги?Всяко мнение би ми било от голяма полза.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с десния фар - Браво 1.6 - РЕШЕН
Collapse
X
-
Казваш, че бушоните са здрави. Възникват два основни въпроса и няколко не толкова основни:1. С уред ли измери здравината им?2. На цокъла на бушона има ли +12?Правил ли си някакви преработки по колата, особено по късите светлини? Със сигурност проблемът е от таблото с бушони до фара. Преди таблото с бушони (например в лоста за светлини) - двата фара са на общ кабел и не може да работи само единия. Ако имаш + 12 на бушона, опитай да размениш бушоните на левия и десния фар. Ако и това не помогне - остава проблемът да е в една букса в жабката и една отпред при двигателя. Това ли е единственото, което не работи? Например помпата за течността за стъклата работи ли?
-
Не,бушоните ги погледнах на око,но ако не е здрав бушона,няма да има нито дълги,нито габарит (на десния фар,ако не се лъжа).По колата съм правил преработки за късите светлини,доста отдавна беше-да светят късите заедно с дългите.Имаше такава тема за преработка на инсталацията.Значи до колкото разбирам за сега остава проблема да е в букаста в жабката или отпред при двигателя (която не я знам коя е)..мисля че това е единственото което не работи,помпичката за течността на чистачките до последно си работеше,но ще проверя за всеки случай пак утре1.6 16v Abarth
Коментар
-
xtry написа:Не,бушоните ги погледнах на око,но ако не е здрав бушона,няма да има нито дълги,нито габарит (на десния фар,ако не се лъжа)xtry написа:По колата съм правил преработки за късите светлини,доста отдавна беше-да светят късите заедно с дългите.Имаше такава тема за преработка на инсталацията.xtry написа:Значи до колкото разбирам за сега остава проблема да е в букаста в жабката или отпред при двигателя (която не я знам коя е)..мисля че това е единственото което не работи,помпичката за течността на чистачките до последно си работеше,но ще проверя за всеки случай пак утре
Коментар
-
Помпата за течността за стъклата работи,като разменя баластите и го сложа да свети когато дам на дълги си светва,така че е здрава и крушката и баласта.Остава да премеря бушоните,и сега отивам това да направя Проблема се оказа елементарен,просто не съм гледал правилния бушон Точно както каза Оги,има си отделен бушон за късите светлини и точно той беше изгорял,видимо си личеше и без да го замервам.Смених го и всичко светна Thanks Оги again1.6 16v Abarth
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар