Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разлика в скороста между скоростомер и ГПС - Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разлика в скороста между скоростомер и ГПС - Стило

Здравейте, просто за информация, искам да попитам някой друг има ли наблюдение дали уреда за скоростта отчита правилно, или пък ГПС-а греши.Колата е Фиат Стило, макар че надали е важен моделът, и дава следните отклонения, поне според моите наблюдения. До 100км/ч ГПС-а показва с около 5 км/ч по-ниска скорост - 90 км/ч по ГПС = 95 км/ч по скоростомер.Над 100км/ч, разликата се увеличава и достига до около 10 км/ч.
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

:D Съвсем нормално е според мен. На Бравото е същата работа- до 100км/ч по табло, GPS- а дава с 4-5км по-ниски стойности. При скорост над 100км/ч- разликата достига 10км/ч. На служебните ни коли е същата работа- разлика м/у показанията, като километража винаги показва повече, отколкото GPS-а. Дали се дължи на неточност в измерването или по-скоро е нарочно завишено от производителите нямам идея. Склонен съм да мисля, че е второто.

Коментар

кола

Може да има разлика ако гумите са различни от оригинални или на GPS да забавя информацията с малко Това няма да те спаси ако КАТ ти каче че си карал с например 20 км повече а ти си видял че са 10
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
        Може да има разлика ако гумите са различни от оригинални или на GPS да забавя информацията с малко Това няма да те спаси ако КАТ ти каче че си карал с например 20 км повече а ти си видял че са 10
        Абе няма такъв филм информацията на ГПС-а да се забавя малко и затова да идва грешката. Винаги има допуск на грешка и тя е около 5 %, затова при по-малка скорост е около 5 км/ч пък нагоре се увеличава. Забелязал съм че винаги е в полза на по-ниска скорост. Т.е. на километраж 100 км/ч, реална 95 км/ч.
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

А по километраж 80, а по GPS 65 ? На какво може да се дължи? Гумите са ми по-големи от заводските (!!).
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Няма грешка в измерваната скорост отчитана от бордовия компютър - ако правите диагностика ще видите, че тя е толкова, колкото показва и ГПС-а. Оттук идва и разликата между показанията на пробега на автомобила по скоростомер и по показанията, записани в бордовия компютър (те са истинските).Всички производители завишават тази измерена скорост с около 5-7% нарочно и за 100 км/ч реална - скоростомера показва 105-107, но при 140 реална на Стилото скоростомера показва 150 км/ч, съответно при ниските скорости двете показания се различават минимално. А най-добре може да се наблюдава в Sprinter-ите маршрутките, които на електронния тахоапарат (не знам дали така се казва) показват действителната скорост, а на километража е завишената!
            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

е то така излиза че няма смисъл да се хвали човек колко му вдига колата и какво и е ускорението 0-100км/ч щото аз ей така, просто за проба, на Хемус пробвах Стилото колко вдига, ама само по скоростомер
              Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Мдам. При мене със зимните (по-високи) ми идва 1:1 с GPS. С летните (по-ниски) разликата става към 7-8 км/ч при движение до 100.
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Synthy написа:
                  А по километраж 80, а по GPS 65 ? На какво може да се дължи? Гумите са ми по-големи от заводските (!!).
                  Това определено е някакъв проблем. По-големи гуми се въртят по-бавно за единица разстояние, а това значи че трябва да показва по-ниска скорост спрямо тази, която би показвало с правилните гуми. Да не би да си сменял датчика на скоростната кутия? За различните модели са различни и датчиците. Тази грешка равномерна ли е или случайна? При 120 по километраж - 97-98 ли е по GPS?

Коментар

ivokolev написа:
                    е то така излиза че няма смисъл да се хвали човек колко му вдига колата и какво и е ускорението 0-100км/ч щото аз ей така, просто за проба, на Хемус пробвах Стилото колко вдига, ама само по скоростомер
                    То от хвалбата така или иначе файда няма, но ако си забелязвал при всички състезания , тестове и т.н. монтират на колите външни гпс скоростомери и по тях гледат, а не какво показва таблото. Щото с малко по-напомпани гуми или по-спаднати да ти даде разлика в сороста и после иди доказвай как пунто 1.1 вдига 200 има ги подобни клипчета по тубата доволно
                    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast
                    ----------------------------
                    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                    X