Здравейте, просто за информация, искам да попитам някой друг има ли наблюдение дали уреда за скоростта отчита правилно, или пък ГПС-а греши.Колата е Фиат Стило, макар че надали е важен моделът, и дава следните отклонения, поне според моите наблюдения. До 100км/ч ГПС-а показва с около 5 км/ч по-ниска скорост - 90 км/ч по ГПС = 95 км/ч по скоростомер.Над 100км/ч, разликата се увеличава и достига до около 10 км/ч.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разлика в скороста между скоростомер и ГПС - Стило
Collapse
X
-
:D Съвсем нормално е според мен. На Бравото е същата работа- до 100км/ч по табло, GPS- а дава с 4-5км по-ниски стойности. При скорост над 100км/ч- разликата достига 10км/ч. На служебните ни коли е същата работа- разлика м/у показанията, като километража винаги показва повече, отколкото GPS-а. Дали се дължи на неточност в измерването или по-скоро е нарочно завишено от производителите нямам идея. Склонен съм да мисля, че е второто.
-
Re: кола
kluchar написа:Може да има разлика ако гумите са различни от оригинални или на GPS да забавя информацията с малко Това няма да те спаси ако КАТ ти каче че си карал с например 20 км повече а ти си видял че са 10||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Няма грешка в измерваната скорост отчитана от бордовия компютър - ако правите диагностика ще видите, че тя е толкова, колкото показва и ГПС-а. Оттук идва и разликата между показанията на пробега на автомобила по скоростомер и по показанията, записани в бордовия компютър (те са истинските).Всички производители завишават тази измерена скорост с около 5-7% нарочно и за 100 км/ч реална - скоростомера показва 105-107, но при 140 реална на Стилото скоростомера показва 150 км/ч, съответно при ниските скорости двете показания се различават минимално. А най-добре може да се наблюдава в Sprinter-ите маршрутките, които на електронния тахоапарат (не знам дали така се казва) показват действителната скорост, а на километража е завишената!FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Мдам. При мене със зимните (по-високи) ми идва 1:1 с GPS. С летните (по-ниски) разликата става към 7-8 км/ч при движение до 100.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Synthy написа:А по километраж 80, а по GPS 65 ? На какво може да се дължи? Гумите са ми по-големи от заводските (!!).
Коментар
-
ivokolev написа:е то така излиза че няма смисъл да се хвали човек колко му вдига колата и какво и е ускорението 0-100км/ч щото аз ей така, просто за проба, на Хемус пробвах Стилото колко вдига, ама само по скоростомерФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар