Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с Fiat Bravo 1.6

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странен проблем с Fiat Bravo 1.6

    Здравейте имам много странен проблем с колата като мина през по сериозна дупка и колата гасне за секунди.Оборотомера си пада на 0-ла и светка лампата на оная сондичка но това става за 2 сек и като я държа на скорост колата пак си продължава.От какво може да е това като се има в предвид че пред 2 или 3 години имах подобен проблем но тогава като изгаснеше колата не можех да я запаля поне 10 мин. Палеше но веднага загасваше но това беше преди като я оправиха казаха че е захранващия кабел на бобината. А това сега от какво е , случва се до сега поне 10-на пъти .Благодаря ви !!!!!

    #2
    провери си връзките на датчика на кол.вал и бобината

    Коментар


      #3
      Абе провери си всички връзки по запалителната система и ще откриеш някъде хлабава.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

      Коментар


        #4
        този кофти проблем продължава днес на магистралата от Пловдив към Стара Загора карам с 120км и при малко по голяма неравност пак гасне за секунда светка чек лампата и пак си пали в движение много е неприятно. Даже в един момент като запали така изтрещя от ауспуха че направо и черен облак изкара. Незнам какво да я правя тази количка ! А и друго забелязах мислех че това го прави само когато е на газ но и на бензин пак така гасне. !

        Коментар


          #5
          Вярно че е добре да си направиш проверка на кабелите и датчиците. Датчика на коляновия вал е долу и е подложен на кал / режеща струя вода / сняг / луга и всякакви мизерии.Още нещо - докато си оправиш проблема карай по-бавно, една предавка по-ниско. Защото може да ти угасне мотора точно в критична ситуация - изпреварване, заобикаляне и др. - дай си време да реагираш.
          Bravo 1.6 / 16

          Коментар


            #6
            Такъв проблем имахме с един ситроен и се оказа масата на автомобила . Болтът за който е захваната масата се беше разхлабил и при неравност губеше контакт . И с темпра имахме подобен проблем , там се оказа кабел към датчик на колянов вал или нещо такова . Както казват колегите проверявай наред всички кабели . Успех с разрешаването на проблема .

            Коментар

            Working...
            X