Здравейте, имам Мареа и както може би повечето от вас не съм доволен от оригиналното озвучаване в колата - едно, че принципно не е нищо особено, второ че мойте колони са доста изпърдели и стават само за тихичко и лежерно слушане на музичка да не говорим че моята трябва е с касетофона AD 182 H2, но той е е махнат и е сложен най-стария модел, който не може да управлява чейнджър (не помня как точно беше модела). Естествено нямам и чейнджър, нито управлението от волана работи. Прочетох и доста противоречиви мнения за оригиналния СД плеър и реших, че е безмислено да си търся и да слагам. Та така - изборът на плеър е лесен, но ме интересува с какво трябва да се съобразя при избора на колони във вратите, мога ли да сменя пищялките в таблото и имам ли колони отзад, щом съм HLX би трябвало да имам, но четох, че по-бедно оборудваните версии с двуканален касетофон т.е. като моя в момента нямат колони отзад. И тъй като не разбирам много от автоозвучаване не ми се смейте ако бръщолевя някакви глупости. Отворен съм за съвети и конкретни предложения. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво аудио за Мареа?
Collapse
X
-
Елипсовидни нещо трудно се намират читави и за това се надявам мойте по някаква случайност да са кръгли, понеже четох, че се срещали и двата варианта. Предполагам ще трябва и усилвател за нещо по-мощно? Ако трябва него пък искам да го сложа някак да не се вижда, защото не съм голям фен на подобни афтърмаркет изпълнения, но какво да се прави - не знам защо Фиат не са обърнали никакво внимание на озвучаването поне при Мареа, която по това време е била топ модела в гамата им...А пък може и да е безмислено да слагам нещо мощно, защото и с оригиналните, които са не повече от 30W корите на вратите дрънчат ужасяващо...Ето това примерно ако са елипсовидни?:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ni-JBL-GTO-928'00 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
Коментар
-
абе има си читави елипсовидни ама са доста над тези които си показал като цена,оригиналните са мисля по 15 вата във вратите и по 10 вата на таблото,а за хубава музика ще ти трябва стъпало може да го сложиш под задната седалка,за кръгли има да се продават http://tpetrov.com/search.php?prod=%...%B0+FIAT+BRAVA ей такива работи само че за 17см и аз не можах да намеря,и има доста теми изписани за озвучаването на нашите коли.мисля че това би ти свършило работа http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-HERTZ-DSK-130 не е най доброто но..... бива
Коментар
-
Re: Какво аудио за Мареа?
Смени плейъра и ще видиш (чуеш) как оригиналното озвучаване ще свирне повече от прилично. Трябва ти само една профилактика на говорителите (обикновено гофрите им се накъсват) и един суб в багажника Неверующите ще ги поканя да чуят в моята кола какво се случва с оригиналните говорители (Е, разбира се имам DVD и 450W Sub)Разбира се, че има и много по-добри говорители, но на каква цена?Та, съвета ми е първо да си вземеш хубав плейър и после, ако не ти хареса са сменяш говорители.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
То и аз си мисля първоначално да сменя само плеъра, пък после ще видим. В крайна сметка ще видя в Технополис какво ще ми препоръчат. Колата я имам от доста време и досега някак архаичния касетофон и говорителите ми вършат работа, но понякога ми се иска малко да "вдигна джангър". Ако си имах чейнджъра и плеъра, който трябва да имам заводски и ако си работеше управлението от волана може би въобще нямаше да ги сменя, но уви - махнали са ги незнайно защо...Моля, придържайте се към темата!'00 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар