Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с километража

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с километража

Здравейте.Искам да попитам за следния проблем.При завъртане на ключа за запалване,преди да стартирам на километража вместо изминатите километри ми показва само FFFFFF.След запалване и потегляне не отчита изминатите километри и при натискане на бутона за температурата не показва външната температура.Понеже акумулатора беше за смяна го смених с нов,но отново показваше само FFFFFF на километража.Много ще съм благодарен,ако някой ми помогне със съвет.Благодаря ви предварително.
    Fiat Marea 1,9TD

Най евтиния вариант : купуваш от форума едно табло за 20-25 лв. Смяната е за 10 мин.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Защо да купувам табло при положение,че след време тези FFFFFF изчезват и се появяват цифри,но просто не отчита изминатите километри.
      Fiat Marea 1,9TD

Коментар

Друго какво не отчита забелязал ли си?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Понякога това се появява след натискане бутона за нулиране на дневния километраж, той блокира, или по-точно бутончето блокира и ефекта е същия.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

само външна температура и изминати км.
            Fiat Marea 1,9TD

Коментар

явно някои е пипал да врьща километрите.на предишния ми фиат беше така и няма оправяне.и да бях купил друго ми казаха че може да не работи изобщо,ако не го четял компютьра
              Panda 141 zastava yugo 45 punto 176 1.1 6 speed punto 188 1.2 punto 188 1.9 ds Panda 169 1.1grande punto

Коментар

dineca написа:
                ......и да бях купил друго ми казаха че може да не работи изобщо,ако не го четял компютьра.....
                Това категорично не се отнася за Мареа.

Коментар

може,не споря
                  Panda 141 zastava yugo 45 punto 176 1.1 6 speed punto 188 1.2 punto 188 1.9 ds Panda 169 1.1grande punto

Коментар

карам я от 2007г започна да го прави след като взе акомулатора да здава багажа.Смених акомулатора с нов но същата работа
                    Fiat Marea 1,9TD

Коментар

Я кажи, като даваш на контакт , дане би стрелките първо да скачат нагоре и след това да си отиват по местата където трябва да са? Ако го имаш този ефект смело се мятай на ново табло.... втора ръка естествено. километрите, и общите и малките се помнят единствено в таблото. Каквото намериш, толкова ще ти показва, че е изминала колата. Щом големия километраж работи, а малкия не (ако правилно съм разбрал) няма как причината да е на друго място освен в самото табло.

Коментар

първоначално и двата не работят но след 40-50км се оправят
                        Fiat Marea 1,9TD

Коментар

Проблема е в самото табло. Както казаха колегите, километрите се помнят само в него в EEPROM-a. А проблема се е получил в следствие на слабия акумулатор, особено ако се мъчиш да палиш и върти едвам-едвам. Засрал се е дъмпа в паметта. Намери някой да ти я програмира наново или търси цяло табло.

Коментар

Километража зацикли?

veselin10 написа:
                            Я кажи, като даваш на контакт , дане би стрелките първо да скачат нагоре и след това да си отиват по местата където трябва да са? Ако го имаш този ефект смело се мятай на ново табло.... втора ръка естествено. километрите, и общите и малките се помнят единствено в таблото. Каквото намериш, толкова ще ти показва, че е изминала колата. Щом големия километраж работи, а малкия не (ако правилно съм разбрал) няма как причината да е на друго място освен в самото табло.
                            Питане по темата и от менКолеги ,направи ми впечетление последните няколко дни,може би седмица,че като стартирам и гася автомобила се получава този ефект на подскачане на стрелките и зануляване на малкия километраж.Понеже карам до работа и обратно не се заглеждах в числата.Вчера реших да врътна малко извънградско и спрях да заредя.Тогава пак ми се занули малкия километраж и се загледах в големия да видя горе-долу колко съм минал с едно зареждане.Направи ми впечетление,че големия беше на 150 516.Карах квот карах и погледнах след малко пак и гледам ,че по малък съм минал 30Км,а големия седи на 150 520.В движение върнах ключа да изгася и пак на контакт да запали с идеята да се оправи,но стана така,че пак се върна на 150 516 и след 4км пак заби на 150 520.И така постоянно.Гася-отива на 150 516 и забива на 150 520км след 4 километра...Мерих АБ още преди седмица,като взе първоначално да занулява малкия и ми показа 12,65в на спрял двигател, като карам по 5 километра в посока на ден или общо 10.След дългото/извънградско,по 100км в посока ми показа 12,85в на спрял двигател.Дори и в 5 и 30 сутринта на 5-6гр пали с първото завъртане.Мислех,че проблема идва от ксенона,че иначе имам ДРЛ,но по-късно осъзнах,че се зазнулява,преди да включа фаровете.Това стана един ден след работа,като инстинктивно погледанх екранчето,преди да запаля.При паленето стрелките трепнаха до другия край и 0.0 на долния ред.Сега гледам ,че колега горе пише,че ЕЕпРОМ-а се е скапал-има ли оправия,освен друго табло?Ясно става,че гимнастиката със смяна на АБ-та е безсмислена...!?Какво да направя,че да си следя изминатите километри,най-малкото за профилактична смяна на масло и др консумативи?Колата откакто я имам не е карана на диагностика,освен да си поръчам един кабел и захранване към него.Знам че имаше доста подробни теми за това какъв кабел трябва ,ако на някой му е удобно да ги изрови...или аз ще потърся.Те това е,взе да идва зимата и всичките и прилежящи проблеми.
                            Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                            Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Аз си купих VAGCOM и понеже не ми се даваха пари за преходник към 3 пинов си направих сам. За Fiat BRAVA 1.6/16v103 използвам AlfaOBD , т.к. Multiecuscan 2.2 FREE не я поддържа. Ето подробности за http://www.multiecuscan.net , http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44072
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                              X