Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не светва лампичката за маслото при контакт.РЕШЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не светва лампичката за маслото при контакт.РЕШЕНО

На контакт спря да светва,лампичката не е,възможно ли да е лоша връзка на буксата към датчика,или пък датчика да се е развалил и да прави прави този проблем?
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

аз първо бих проверил дали не ми е изгоряла лампичката
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Проверих не е лампичката.
      Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

campain написа:
        Проверих не е лампичката.
        Ми датчика И ако не е датчика значи нямаш нялягане ... което е лошо. Свали и си провери датчика най-напред. А може и кабела за датчика да ти се е прекъснал ... Искараи обувката с кабела и я опри на корпус МАСА Минус и виж ще светнели лампата като дадеш на контакт. Ако свети , провери датчика , ако датчика е наред, .... става мазало ... Сваляй картера и атака към смукатела и маслената помпата.Драскай на skype ако нещо не ти ясно с жиците и кабелите ... Ето ти малко инфо как работи системата за налягане на маслото с лампата "датчика за маслото подава минус (към лампичката в таблото )когато няма налягане. Когато махнтете контакта на колата демек гасите вадите ключа и тн. Плюса в таблото изчезва. Следователно когато не е контакт лапичката за маслото няма плюс ( в това време датчика и подава минус , но веригата не се затваря поради липсата плюса) Когато дадете на контакт плюса идва и лампата свети докато не запалите мотора и налягането избута датчика и прекъсне минуса и (масата) "
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Оф само като се сетя къде е натикан датчика,ми се реве.Нямам си и на идея как да достигна до него по безболезнено, така като гледам отгоре за да го стигна трябва да разглобя половината двигател,отдолу също е много тясно,трябва да търся някоя кака с тънки пръстчета да си натика ръката до него.Ама няма как ще го борим.
          Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Ти като намериш кака с тънки пръстчета едва ли ще ти е до ремонти по колата :D така че пробваи да намериш канал така е много по лесно ама има уловка ... бърка се покраи ауспуха -ако колата е топла
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Мен ма съмнява ,че кабела от датичка за таблото е прекъснат някъде или начупен ... ама само предположение ...
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

пише че като даде на контакт и още тогава не свети,така че е малко вероятно да няма налягане...

Коментар

punto_2 написа:
                  пише че като даде на контакт и още тогава не свети,така че е малко вероятно да няма налягане...
                  Ако ти откачен кабела от датчика или скъсан пречупен ... Като дадеш на контакт пак няма да свети ... ( няма от къде да вземе маса лампата зада свети , кабела и подава маса от датчика докато налягането на маслото не избута датчика и прекъсне масата ). Но пък ако нямаше налягане, лампата щеше да свети постоянно . Пробелема е в датчика блокирал или в кабела от датчика към лампата откачен или прекъснат... (((Ако нямаше налягане и датчика е изправен щеше да остане в режим нормално затворен и щеше да подава маса към лампата постоянно и да свети а тя не свети никак в момента. Лошо е когато мотора е запален и лампата свети ... тогава вече си няма налягане ... Или кабела е оголен окъсява някъде и взема маса не от датчика ми от друга ламирана (тогава пак може да свети при запален мотор и да си има налягане )))

Коментар

Колеги проблема е решен оказа се прекъснат кабела на буксата,като я дръпнах да я извадя от датчика,направо се скъса,вече е оправено и лампата пак свети.Добре,че не ми се наложе да сменям датчика,че направо незнам как щях да го развивам.
                    Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

С гаечен ключ 17
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

:D То ключа е ясен,но като пробвах да бръкна до датчика с ключ нещо не ми се удаде,много тясна пролуката.
                        Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

campain написа:
                          :D То ключа е ясен,но като пробвах да бръкна до датчика с ключ нещо не ми се удаде,много тясна пролуката.
                          Важното е че си се оправил ...

Коментар

а датчика си се проверява много лесно с пробна лампа,и има ли и няма налягане

Коментар

Колега,подскажи,точно как става проверката с пробна лампа,за проверката на налягането не трябва ли да се завие манометър на мястото на датчика?
                              Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Working...
                              X