Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ел. стъкла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ел. стъкла

Здравейте някой има ли представа колко вата е консумацията на двигателчетата на машинките за ел. стъклата

.

Относно ел.стъклата на Бравото миабе вдигат се малко мудно и супер много ме нервят някой знае ли как да ги "смажа"или евевнтуално да ги отремонтирам

Коментар

Абе с тия стъкла,мамата си е е..... който питам с браво/а,мареа....се е така.Мойте на 2пъти отварях дясната врата да чистя,мажа....се същото...средната шина прави мизериите....просто се явява нещо като дефект.Едвааам качва.

Коментар

стъкла

доста ако има луфт , изкривено нещо, зъбчатки изронени не довре обтегнато въже или жилото и мръсотия по водачитемоторчето се товари доста може да се отвори кората и да се разглоби асаньорчето и да се отремонтирав повечето случаи става или втора употреба.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

.

На моята отворих и рагледах всичко е здраво но сега се чудя с грес ли да смажа или с нещо друго

Коментар

Re: .

Penchev написа:
            На моята отворих и рагледах всичко е здраво но сега се чудя с грес ли да смажа или с нещо друго
            Първо е хубаво да се премахне старата смазка, колкото е възможно! След това се маже с грес, средна на гъстота.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Абе и аз съм с Браво и при мен е мн мудна работата, та трябва да го отворя и погледна, ама имам един приятел дето жилата му се бяха вкопали с пластмасовите там ролки... и това значително забавяше процеса...та като отваряш можеш и това да погледнеш. Ааа да и да не забравиш като ги оправиш да кажеш как
              Fiat Bravo 1.6 16V - Бензин

Коментар

Здравейте и от мен понеже и аз имам същия проблемсъс дясното стъкло, и реших и аз да опитам да го оправятака и така маистора ми беше свалил кората. И тръгвам да го ремонтирами какво забелязвам когато свалих гуменото уплътнение/вътрешното/ стъклото се изстрелва нагоре и надолу, казвам си /какъв съм майстор малииии/слагам шибаното уплътнение и пак мммммм едвам едвам. Свалям на ново пак се изстрелва, като го сложа пак баба мара. Явно това си е масов проблем на браво,забелязах че някъде по средата почва да се забавя там където стъклото е лекозаоблено, явно някъде опира и се леко закривявя и от там се опира по силнов гумените уплътнения и вече се забавя стъклото. Ако някой има идея да е отнещо друго да сподели.
                Bravo 1.6 16V

Коментар

Като отворите вратата, махате старата смазка и си слагате смазка за механики. Това е една бяла смазка от магазините за електроника, малко е, 1 лв. струва. По-добре смазва пластмасови части и е по-финна. Според мен уплътнението на вратата се износило и е станало гладко. Понеже е много гладко, стъклото се търка в него. Мисля че с една финна шкурка и няколко леки тръквания пак ще стане леко грапаво и няма как да запира. Запирането мисля че е от това, че има вода между стъклото и гумата.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

колеги, и моето браво страда от този масов недъг! но забелязах следното, преди няколко месеца ми го измиха доста прилежно на една авто мивка и сякаш стъклата почнаха да се движат доста по-добре. след това на отворено стъкло изтърках каналите с една средна на мекост /не желязна/ четка и направо станаха като нови. но след две седмици по прашурляка на камен бряг отново се върнаха на старото дередже.което ме навява на мисълта, че проблема е в песъчинки и прах точно по тези улеи, които са от нещо като велур.един ел.майстор ми беше споменал, че някак си се махали и можело да се изчистя с четка в банята и това оправяло нещата, ама аз не смея да си експериментирам с разглабяне, че не знам после дали ще се сглобят пробвайте и си ги изчеткаите на място, както и при свалено стъкло двете фугички между стъклото и гумите където влиза във вратаа ако има някой смелчага да махне целите уплатнения и да ги почисти да сподели опита, моля.
                    Bravo SX TD100, 1997

Коментар

Е ми аз ги свалих в неделя чистих ги със влажен парцалбая търкане падна, и след като ги сложих пак по старому.В понеделник пак ще ги по4истя пак ще видим тогавакакво ще излезе, че тогава ще слагам кората пак каквото стане.
                      Bravo 1.6 16V

Коментар

Проблема е ясен но знае ли някой, че стъклото в долният си край се държи на една пластмасова щипка която служи да обира луфта при движението на стъклото нагоре и надолу и когато част от нея и по специално долното и ъгълче е отчупено стъклото се затруднява по пътя си. това е и мой проблем, но немога да намеря нова щипка някой знае ли откъде?
                        FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.

Коментар

пробвай в сервизите на кобра, там винаги имат всякакви стъкла и части, свързани с тях. има ги на две места в софия, но аз знам само това в блока по диагонал на кино арена запад, срещу спирката на метрото
                          Bravo SX TD100, 1997

Коментар

simps написа:
                            пробвай в сервизите на кобра, там винаги имат всякакви стъкла и части, свързани с тях. има ги на две места в софия, но аз знам само това в блока по диагонал на кино арена запад, срещу спирката на метрото
                            Мерси колега не бях се сетил за "кобра" аз знам къде се намират.
                            FIAT MAREA 1.8 16V SLX sedan 98г.

Коментар

Working...
                            X