Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за V1.5 ELM327 OBD2g OBDII CAN става ли за FES/MES?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за V1.5 ELM327 OBD2g OBDII CAN става ли за FES/MES?

Става ли тази версия на четеца за ФЕС/МЕС?

Да става! При мен си работи! Зависи от годината на колата...За моделите преди 2000г. - не знам!

Коментар

Трябва да се барне малко, че "жълтите" ги правят през пръсти. Потърси инфо из нета, има. Моя си го преправих и сега чеше наред. Иначе преди не се връзваше по CAN шината.

Коментар

А дали ще мога да закача Браво 1.6 99` с пластмасовите колектори? Буксата му е 3 пинова с 2 кабела.

Коментар

Аз съм с Мареа 1,6 99г с пластмасов колекор и с ELM 327 1.4a блутуд се вързва без проблем. При нас не е по кан а по исо.

Коментар

При мен не става. Купих си един от тези ЕЛМ327 уж 1.5 го водят но не ми чете ЕКУто. Иначе връзка с блутуда прави и обнемят инфо но до там.Преправих го както каза uno за всеки случай, но пак не ще. Така, че очаквайте обява в раздела "купувам/продавам други" в скоро време .п.с.поръчал съм си друг модел пък дасно тръгне.п.п.с.забравих да кажа, че с най-различни софтуери не ще не само ФЕС/МЕС.
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Дойде ми кабела и естествено, не мога да се свържа с нищо друго освен с двигателя.Ето какво представлява версия 1.5http://www.prikachi.com/images/927/6126927B.jpghttp://www.prikachi.com/images/931/6126931d.jpgНякой може ли да помогне?

Коментар

без да имам мултицет и платката под ръка но май трабва да махнеш резистора точно под интегралната на който пише "121".пак казвам моя го тествах с мултицета и тогава махах. Предупредил съм да не кажеш после, че не работи изобщо п.с.това единствено за КАНа има значение. предполагам че си по КАН но да си кажа и за това.
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Оправих го. Mаха се този резистор:http://www.prikachi.com/images/464/6127464K.jpg

Коментар

даде за същия говорех иначе честито
                    182A4.000 IAW49F
                    LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Мерси колега уж рефрешнах, а не съм ти видял поста. Във ФЕС форума открих решението като се порових малко.

Коментар

няма проблем важното е че е тръгнало
                        182A4.000 IAW49F
                        LPG - Lovato EasyFast

Коментар

И аз си купих елм но не се свързва с колата.Пише проблем с кабела или настройки на ком порт,иначе при тест пише ок на всички команди.И аз ли прябва да махна съпротивлението ?Не се свързва с нищо по колата,буксата ми е три пинова с к линия,свързвам към пин 7 на кабела
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Не, махането е само за КАН мрежата. Хубаво ще е да напишеш и какъв ти е компютъра. Предполагам IAW49f но все пак.При мен не изписваше подобно нещо просто никакъв резултат от свързването.И ако можеш пусни снимка на това което си купил ПЛС.
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Компютъра е 49Ф,при теста изписва това:COMMAND: ATZRESPONSE: ATZELM327 v1.5>COMMAND: ATE0RESPONSE: ATE0OK>COMMAND: ATL0RESPONSE: OK>COMMAND: ATH0RESPONSE: OK>COMMAND: ATSPCRESPONSE: OK>COMMAND: ATS0RESPONSE: OK>COMMAND: ATCAF0RESPONSE: OK>COMMAND: ATCFC0RESPONSE: OK>COMMAND: ATCRA 7B0RESPONSE: OK>COMMAND: ATSH 7B0RESPONSE: OK>COMMAND: ATAT1RESPONSE: OK>COMMAND: ATST41RESPONSE: OK>COMMAND: ATBIа чудото е товаИнсталирах драйвера от диска,с драйвера с който работеше самоделката не тръгваЕЕЕЕЕЕееее голям съм малоумник,разменял съм + и маса,дано не съм го изгорил
                              Прикачени файлове
                              FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                              X