Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.6 Проблем с парно (климатик)

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.6 Проблем с парно (климатик)

Здравейте колеги.Вчера получих диагностичен кабел за бравото ми и реших да се заиграя..Бравото е с пластмасовият колектор 99 година.Свети ми индикатора за AirBag-a и реших да опитам да изтрия грешката. По спомен мислех, че буксата за AirBag-a е тази под жабката отдоло, но впоследствие се оказа, че въпросната букса е за Парното (Климатика).Тъй като съм начинаещ в диагностиката си свалих Multiecuscan (Безплатната версия).Свързах лаптопа с ECU-то посредством Multiecuscan, намерих "Bravo 99 100 16v" , цъкнах на AirBag и натиснах бутона "Simulate"След което уж се вързах, но изписа, че ISO Code е грешен. Не ми направи впечатление, тъй като не съм се занимавал до сега с тези работи.Цъкнах на 2-рият бутон (за триене на грешки) и излезнаха няколко....изтрих ги и резултата:Парното не работи. Когато запаля колата и примерно го пусна на 1,2,3,4,AUTO не реагира. Климатика също не реагира. Когато натисна бутона за да ми покаже температурата на вън изписва -40 градуса и след 3-4 секунди изписва ERROR CLIMA или нещо от сорта.Усеща се, че парното си работи леко, но не реагира на никакви команди от конзолата.Единствено, когато го пусна на MAX DEF започва да духа, но не мисля, че е добра идея само така да работи.Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помага, че не издържам така....не стига, че половината неща са ми за смяна, не ми се сменя и ECU....БлагодаряEDIT:Сега направих теста от тази картинка http://forum.fiat-bg.org/files/selfdiagnosis_140.jpg и грешката, която изписа е:C1

Ето малко разяснения кое какво значи:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24061&start=0
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
      Ето малко разяснения кое какво значи:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24061&start=0
      Четох го, но не ми помага...

Коментар

Re: Bravo 1.6 Проблем с парно (климатик)

achov написа:
        EDIT:Сега направих теста от тази картинка http://forum.fiat-bg.org/files/selfdiagnosis_140.jpg и грешката, която изписа е:C1
        Ако покажеш със снимка какво точно ти изписва, ще е най-добре.

Коментар

Re: Bravo 1.6 Проблем с парно (климатик)

ogi28b написа:
          achov написа:
          EDIT:Сега направих теста от тази картинка http://forum.fiat-bg.org/files/selfdiagnosis_140.jpg и грешката, която изписа е:C1
          Ако покажеш със снимка какво точно ти изписва, ще е най-добре.
          Error C1. В момента няма как точно да кача снимка, но утре ще кача на 100%.

Коментар

Мога да чета. Все пак - благодаря за повторението.

Коментар

Колеги съжалявам, че още не съм качил снимка, но просто нямам възможност (нямам USB Кабел).Интересното при мен което се получава е, че когато закача преходника към буксата под жабката (тази за диагностиката на климатика) и когато му пусна ток (12V) на самият преходник всичко започва да работи коректно...градусите си отчита правилно, парното и климатика започват да работят....

Коментар

http://youtu.be/fvhgs5ErvXkЕто клипче с грешката. Извинявам се за забавянето.Почнах да откачам буксата към вентилатора за парното, защото се оказа, че парното си духа топъл въздух и на 30 градуса не се издържа...

Коментар

Колега,като натиснеш копчето пак ли показва -40?Ако е така смени датчика на огледалото,има описано как става.Много лесна и евтина процедура
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Точно както предполагах. Темата е изчерпана с втория пост в нея. От там нататък всичко е излишно. Всичко е описано точно и ясно, а хората, които ги мързи да четат, не заслужават внимание. Ключ на темата. Авторът ако беше чел внимателно, щеше да се сети, че няма начин да му изпише C1. Щом си чел темата и въпреки това - не ти е ясно какво да направиш, значи единственото решение е да посетиш сервиз.

Коментар

Отключвам темата, авторът иска да сподели нещо, но аз пак ще го поканя да прочете внимателно втория пост и темата от линка в него и едва след това да зададе въпроси, ако нещо не е ясно. Иначе е безсмислено.Ред.: Да пренесем кореспонденцията от ЛС - тук. Каква е грешката, която ти изписва от самодиагностичната процедура?

Коментар

ogi28b написа:
                        Отключвам темата, авторът иска да сподели нещо, но аз пак ще го поканя да прочете внимателно втория пост и темата от линка в него и едва след това да зададе въпроси, ако нещо не е ясно. Иначе е безсмислено.Ред.: Да пренесем кореспонденцията от ЛС - тук. Каква е грешката, която ти изписва от самодиагностичната процедура?
                        Проблемът е отстранен по следният начин:Свързах преходника 3 pin към 16 pin за диагностичната букса за климатроника. След което закачих масата (черната букса) за купето и парното тръгна, бутонът за температурата също.В момента си карам със закачен преходник и всичко е ток и жица!

Коментар

В това обяснение прозирам само един възможен проблем- екуто на климатроника няма маса.....
                          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                            В това обяснение прозирам само един възможен проблем- екуто на климатроника няма маса.....
                            Напълно възможно е.Интересното е, че от както имам колата (2 години) климатика ми работеше само около 2-3 месеца след което отказа.Проверихме го тогава за фреон, имаше и майстора каза,че бубината на компресора е заминала и ще ми струва 100 лв. ремонта.Аз се отказах да го правя и хоп сега след тази "интервенция" ако мога така да се изразя и климатикът заработи.

Коментар

achov написа:
                              eh4ev07 написа:
                              Напълно възможно е.Интересното е, че от както имам колата (2 години) климатика ми работеше само около 2-3 месеца след което отказа.Проверихме го тогава за фреон, имаше и майстора каза,че бубината на компресора е заминала и ще ми струва 100 лв. ремонта.Аз се отказах да го правя и хоп сега след тази "интервенция" ако мога така да се изразя и климатикът заработи.
                              Колеги да повдигна отново темата.Сега всичко работи нормално, температурата я отчита правилно (със старият датчик съм си , този в огледалото), парното(климатика) си работят коректно, но когато направя теста от тази картинка http://forum.fiat-bg.org/files/selfdiagnosis_140.jpg отното изписва ERROR C1 (аз поне така го виждам) и непосредствено след това изписва ERROR 00 . Нулите означават, че всичко е наред, но C1 нали се оказа, че е въпросният датчик в огледалото. Как е прецакан, като отчита верни стойности.

Коментар

Working...
                              X