Следя темата с интерес. От години и при мен при продължително не каране на колата се появява в началото отзи проблем и изчезва от самосебе си.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Присветва лампата за акумулатора
Collapse
X
-
Valiosport написа:white_shark написа:Важно е да се доуточни за присветване на лампата с цялата й сила на светене или леко мъждукане става думаAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Евентуален проблем с диодния блок.И аз не му обръщах особено внимание и ме остави на пътя,когато най-малко очаквах зимата в най-голямата виелица...и тогава направих ремонта ама по-трудния начин.Ако не те притеснява и не ти се занимава карай си тъй ама после да не проклинаш късмета и съветите от форума...EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Princo написа:Valiosport написа:white_shark написа:Важно е да се доуточни за присветване на лампата с цялата й сила на светене или леко мъждукане става думаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
white_shark написа:Евентуален проблем с диодния блок.И аз не му обръщах особено внимание и ме остави на пътя,когато най-малко очаквах зимата в най-голямата виелица...и тогава направих ремонта ама по-трудния начин.Ако не те притеснява и не ти се занимава карай си тъй ама после да не проклинаш късмета и съветите от форума...Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
pecata написа:Диодният блок с четките върви компле и струва 20-на лева.Не е задължително проблема да е от там.Като се разглоби динамото ще си каже-така само гадаеш.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Местя темата, не знам как не съм я видял толкова време, че е в грешен раздел.Ето един алтернатор на парчета, не знам дали ти помага с нещо. В името на снимката пише какъв е. Съвсем неангажиращо ще предположа, че някой диод е станал двупосочен.Не съм разглобявал никога електромотори от този вид, ама колко комплекта четки трябва да минат през ротора, за да се износи и да подлежи на подмяна? Според мен не може да е от там проблемът. Ако правиш ремонтът сам - може да снимаш и внимателно после да обясниш и да стане една полезна тема.
Коментар
-
Valiosport написа:Има ли някой който е правил цялостен ремонт на алтернатор на фиат/ланчия, да каже колектора на ротора подлежи ли на смяна и намира ли се като резервна част, също и как се избиват лагеритеPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Колектора подлежи на смяна, а това, колко комплекта четки трябва да е изтъркал ... зависи от качеството на чеките. :D Може и един комплект четки да изтърка няколко колектора.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар