Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea не показва температурата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Marea не показва температурата

Здравейте отново Търся помощ за фиат мареа, когато се натисне бутона за измерване на температурата не показва градусите на дисплея на таблото.Къде може да е проблема, къде се намира тоя датчик, и евентуално ако е за смяна колко ще струва?Благодаря предварително

Това е много хитро,моя закова на 50 градуса
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Благодаря за линковете, а случайно да знаете колко струва оригинален датчик нов/или втора ръка от някоя морга?

Коментар

Само оригинален датчик никъде няма да можеш да си намериш,но не ти и трябва сензор като този от темата в линка по горе струва левче,а самата смяна ще ти отнеме не повече от час,стига да си сигурен,че датчика ти е повреден,защото според мен като се развали ще показва некоректни градуси,а при теб не показва никакви градуси.
        Fiat Marea 1.8 16v HLX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Точно! И аз си го мислех тва че датчика не дава никаква информация, дори и лъжлива..А според вас къде могат да се крият проблемите?Може ли прекъснат проводник, но къде, в огледалото или проблемен бутон?!

Коментар

Какъв е резултатът от самодиагностиката?

Коментар

ogi28b написа:
              не съм толкова навътре, първата кола ми е, която човъркам, така че..до сега нищо не съм установил, освен, че не показва никакви градуси колкото и да натискам бутона.Вече е топло и като я запаля пак не ми показва температура, и си мисля да видя да накисна огледалото е лед, да видя, тогава като я запаля дали ще покаже някакви градуси.Какво мислите за това, дори и да е глупава идеята.А утре по светло мисля да разглобя бутона и огледалото ако не се намери решение до тогава де.

Коментар

След като не си правил - защо благодариш за линковете? Та то самодиагностиката е едва ли не най-важното от втория линк.

Коментар

Botev666 написа:
                  ogi28b написа:
                  не съм толкова навътре, първата кола ми е, която човъркам, така че..до сега нищо не съм установил, освен, че не показва никакви градуси колкото и да натискам бутона.Вече е топло и като я запаля пак не ми показва температура, и си мисля да видя да накисна огледалото е лед, да видя, тогава като я запаля дали ще покаже някакви градуси.Какво мислите за това, дори и да е глупава идеята.А утре по светло мисля да разглобя бутона и огледалото ако не се намери решение до тогава де.
                  Не е толкова сложно колега.Направи се първо една самодиагностика и тогава се заемай с "ледена епоха" и разглобяване.Всичко е описано точно и ясно в темата за която съм ти дал линк.Виж каква е грешката и тогава се хвърляй в разглобяване.Успех.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

При мен показва ерор кл 1 оо ,но е закован на 50 градуса

Коментар

Компютърът няма как да знае каква е околната температура, за да ти отчете 50° като проблем. Проблем е ако не пише никакви градуси, което по-скоро е липса на връзка с датчика.

Коментар

Значи в понеделник я мятам

Коментар

добре, направих следното:лявата врътка на HI, средната на 0, дясната на MAX DEF, давам на контакт, и завъртам средната врътна 0-Ауто и така 4 пъти както е описано, но на дисплейчето не изписва нищо друго освен киломентритекажете ако правя нещо неправилно

Коментар

Нали го правиш веднага след контакт? До 10 секунди, след като си дал на контакт е по принцип.Второ, 4 пъти, всъщност са две включвания 0 - ауто - 0 - ауто - 0. Демек 4-ри "щраквания" общо.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                            X