Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

прокарване на говорители във вратите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

прокарване на говорители във вратите

Здравейте, моята ситуация е следната: Пунтото (TD 70k.c.) 1998 не знам точно по степен на оборудване как се води но няма гнезда за колони във вратите. Предния собственик му е сложил отзад на кората две елипси. Та озвучението идва от тях и от двете колонки на таблото. Ще намеря кори със гнезда за колоните но проблемът ми е свързването на говорителчетата. Няма да слагам туби и усилватели, искам само да сложа две говорителчета в предните врати. Но не съм наясно точно как. Трябва ли да слагам някви филтри или прочие за да не си изгоря стъпалото на радиото. То подържа 4X45. но не знам какви манипулации да предприема за да може да имам: високи ---табло; среди ---врати; басове --- елипси на кората. Ще съм благодарен на всякаква информация касаеща свързването, кое, как и т.н.

купуваш си модерно СД с МОС-ФЕТ транзисторно а не някоя интегралка, предните колони ги връзваш заедно с пищялките КЪДЕТО !*LTW - лява пищялка, LMW- лява среда (препоръчвам ти да сложиш двулентови 4ома)*RTW - дясна пищялка, RMW- дясна среда. LTW-LMW RTW-RMWТях ги връзваш на СД-то на МОСТ(BRIDGE) предни+задни ЛЕВИ и предни+задни ДЕСНИот АУКС-а теглиш с RCA кабел сигнал до усилвателя и от него захранваш ЗАДНИТЕ колони и става нещо страшно повярвай ми Aз съм така със задни HERTZ ECX690 с външно стъпало Audison LR270 отделно сд-то ми има и то кътоф и честоти по 90Хз ги препраща към задните без да товари предните много чисто и якоотпред съм с кътоф филтри от ляво и отдясно пак на HERTZ, с двулентови ECX570 с ЕТ20 пищялки свири доволно
    leave something of the happiness you bring

Коментар

След като е 4х45в, на предната линия вързваш високите и средните. Демек пищялките в таблото, и колоните във вратите на един кабел. Съответно ляв-десен.Задните колони на кората, на задна линия.Ако искаш нещо по така, колегата Bravo 1.9 JTD е дал идея.
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
        ......Демек пищялките в таблото, и колоните във вратите на един кабел.....
        По-добре е да сложи на пищялките по един кондензатор керамичен 1 микрофарад и ще усети високи....
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Благодаря за напътствията!

Коментар

Малко снимки и питания. Понеже за първи път ще връзвам и идея си нямам по цветове кое кабелче за кой канал е и въобще как става връзването. Качвам снимки и ще помоля да съдействате, да ми кажте кое кабелче за какво е. На една от снимките има някакъв преход на буксите, но ми е тъмна Индия
            Прикачени файлове

Коментар

Чакай сега. На едната снимка се вижда преходник към евробуксите, а по-надолу вече го няма... Какво е точното положение в момента? Няма ли схема с цветовете на капака на самото CD? Ако няма дай точния модел.
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Както е CD-то малко след него се вижда сноп кабелчета увити в черен изолирбанд, малко след снопчето е този преходник които е на трета снимка и вече влизат кабелищатат под пластмасата на на таблото. Радиото няма ниакви схеми, преди малко го снимах така е както се вижда на снимките. CD-то е Pioneer DEH-P3000R

Коментар

Искам да благодаря на отзовалите се на питанията ми относно говорителчетата! Прокарах кабела от вратата до купето сега остана само да го вържа към радиото. Вместо да търся по буксата на радиото кои кабел за какво е реших да прокарам четири проводничета (по два от колона) и да ги вържа направо към пищялките на таблото. (Там си имаще заводски прокарани). Сега дилемата ми е дали да ги вържа успоредно или последователно. Това стъпало ме притеснява да не избуши. То може и да има в нашия форум (но аз не намерих) хора от VW форум бяха направили снимков матерял и за самото пркарване през буксата (м/у вратата и купето). Самото разпробиване на буксата според колегите от другия форум става с отверка (при тяхните коли може би пластмасата е мека и става) но при пунтото мк1 е МЪЪЪКААА . Сега казвам няколко думи за хора мислещи да правя тази манипулация. За да си спестите време и усилия ви препоръчвам да вземете един винтоверт и ако има челусти да словите малак бургиика и с него (тои е бавнооборотен и е идеален), ако пък не както при мен: Взимате няколко рапидки с различен размер. Започвате от най-тънката с винтоверта завивате и отвивате по няколко пъти. после същото с другата рапидка докато стане сечението достатъчно за да мине единят проводник. Съветвам ви (осланям се на казаното VW форум) да цепнете на две двужилня кабел и да напрвите вместо огромна дупка за него , две малки. Стараите се да правите дупките макс. далече от фабричните проводничета, че иначе няма да се напасната крачетата в самата букса и става кофти без ел. снабдяване на вратата.

Коментар

Колега не ти трябват кори с дупки за говорите ли И моите бяха такива . Купих си 2 фланеца крагли за говорители за врата 16 см. Резнах малко джобоете под формата на полукраг за да пасне фланеца които хванах за кората на врата и стана убиец. Ако те интересува пищи на скаип или лична ще ти пратя снимки да видиш как е. Ето фланеца
                    Прикачени файлове
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Фланеца струва 5 лева е може да се докара и по добър вид на кората с малко стъкломат кит или морска пяна . Моите говорители нямат капаци ... С капаци би изглеждало по добре но просто така ги купих ... Забравих да добавя говорителя опира малко в ламарината на вратата от зад ,тя е от аломиниева сплав и леко съм я резнал реже се лесно. А може и с дрелаката да се вземе. Едно ъгълче е просто ...
                      Прикачени файлове
                      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

станали са екстра

Коментар

eacan написа:
                          станали са екстра
                          Aбе може и по добре , трябват капаци , да се опне един плат отгоре да се намаже със смола да исахне после кит малко заглаждане и ше стане по яко и от оригиналната кора Като има капаци може да се пусне вътре и по някой ярък син диод да я осветява от вътре ... Просто и аз не съм го завършил както трябва. Но си думкат доста добре. Само задна линия си е гадничко. Относно предните в таблото гледам че нямат никакви дупки за акустика и затова вадят гаден звук. Ако се изрежат дупки и се сложат хубави говорители мисля че ще се променят нещата. Ако може да се вкарат 10 см , щото бяха 8см и нещо с някви уши .Но ако се ореат ушите на 10 см говорители може и да влезнат там. И таблото ще бумка ... Фланците съм ги земал от тука -> http://www.tpetrov.com/search.php?pr...%BD%D0%B0+VW+2 <- Ако нещо не е наред моля админите да го премахнат или редактират.

Коментар

Супер е!И аз ще го правя, но първо ще си потърся кори с готови места за говорители... но ако не намеря, ще слагам и аз фланци
                            Fiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати

Коментар

bummer написа:
                              Супер е!И аз ще го правя, но първо ще си потърся кори с готови места за говорители... но ако не намеря, ще слагам и аз фланци
                              имах предвит ,че корите от 2 - врато не стават на пунто с 5 врати. Онея са по големи ... (GT купето отпада следователно само от някое ELX купе 5 врати ако и ти си с 5)

Коментар

Working...
                              X