На таблото не ми отчита скоростта с която се движа, километража е спрял на едни и същи цифри . На диагностика показа датчик на скоростомер, сменихме го с втора ръка от форума от Т.Шалев но нищо не се промени. Дайте идеи за решение на проблема. Пунто 1,2 60 кс 2001г
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скоростомерът и километражът не отчитат нищо - Пунто 2, 1.2
Collapse
X
-
Re: Проблем със скоростомера
renate76 написа:На таблото не ми отчита скоростта с която се движа, километража е спрял на едни и същи цифри . На диагностика показа датчик на скоростомер, сменихме го с втора ръка от форума от Т.Шалев но нищо не се промени. Дайте идеи за решение на проблема. Пунто 1,2 60 кс 2001гШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
На датчика има означено плюс и минус. Мисля, че бяха двете крайни позиции. Провери като си на контакт дали имаш плюс и маса в двете крайни. Ако имаш, значи или сигналния кабел (средния) по спомен е прекъснат или датчика ти е прецакан. Не вярвам да има лоши спойки. Също проблеми по конектори не са изключени.
Коментар
-
super8 написа:или датчика ти е прецаканШофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Разбира се, че ти показва повече. На всички коли от последните 15-20 г. е така. За сравнение - при мен показва 100, когато се движа с 94-95. Това е горе-долу нормалното отклонение. Ако и при теб е в рамките на 5-7% значи е нормално. Ако обаче разликата е значително по-голяма, може да се дължи на неправилен размер нагумите, датчик за друга кола, повреда в уреда и др. Щом казваш, че ти се струва, значи отклонението е малко и по-скоро е в нормите.
Коментар
-
засечете го най лесно става с GPSШофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар