Някой може ли да ми каже на буксата на фиат купе на бобината( http://pxjhpkv.dautoparts.com/show_p...id=11&mid=3804 )на 4-те крачета какви стойности трябва да да ми дава уреда за измерване?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв ток трябва да има букса на бобина(фиат купе)
Collapse
X
-
А мога ли да проверя датчика на коляновия вал дали дава импулс към бобината защото колата не иска да запали и не знам от кое е как да проверя комутатора,датчика на коляновия вал,бобина или датчика които е в делкото казаха ми че е от някое от тези работи защото колата угасна както потеглях прекъсна малко и угасна а беше студена не беше карана 1-2 месеца,и сега търся от какво е???
Коментар
-
За датчика на коляновия вал - мериш между 1-ви и 2 - пин /774-946 ома/ . Откачаш буксата и гледаш вътре - би трябвало да е номерирана...Ако не е - обръщаш я така, че фабричният единичен чоп на нея/ указващ правилното й поставяне/ да е надолу! - към земята например! Тогава 1-ви и 2-ри пин са от към лявата ти ръка...... а свободния десен пин е 3 /той не е важен за измерването/...Ама че го обясних...
Коментар
-
ogi28b написа:Имам работещ датчик, който показва безкрайно голямо съпротивление, но все пак - колата пали и си работи нормално с него.
Коментар
-
Днес премерих датчика и ми дава 650 ома,а бобината не мога да премеря буксата е с 4 крачета на едното не влиза никакъв кабел а м/у другите 3 крачета ми дава едни и същи стойности около 2-3 ома на всички,а на изхода за кабела за дистрибуторната капачка м/у него и крачетата на буксата ми дава 1200 ома на всяко едно полудях вече!Майсторите ми казват че бобина трудно пробива и най-вероятно е от комутатора и утре ще правя диагностика да видим дали ще покаже от какво е!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар