Преди няколко дни ми хрумна ,че мога да използвам безжичен звънец като аларма .В случая аз го монтирах на трактор на вратичката на резрвоара му с копче пъпка за врата (дето се пуска плафона) Общо взето изведох 2 жици от ключето на звънеца и ги свързах за пъпката на капачето на резервоара. При отваряне пъпката изкача на вън прави контакт и звънеца праща радио сигнал на дрънкалката да почне да звъни. Хубавото е че не ми трябва никакво захранване , дават живот на батерията 1 година при 20 натискания на ден ... И дават 60 метра обхват на безжичния звънец , въпреки че като разгледах обхвата може да се вдигне с подходящи антени .На печатните платки има П образни летни те играят ролята на вградени антени. Общо взето на места където няма много безжични звънци или не си пречат може да се ползва пък и цената им 8 лева ... Другата ми идея и приложение , да се монтира като добавка към монтирана вече автоаларма , на изхода към сирената да се монтира едно реле което да затваря веригата на безжичния звънец и така ще предава на 60тина метра и ще е сигорно дали се задеиствала алармата на твоята кола или на някой друг и да се ослушваш да си разпознаеш сирената.Или просто в безшумен режим , изключва се сирената на колата и се оставя само звънеца ... При задейсвтане звънеца ще звъни. Проблем е ако се ползват наоколо доста такива звънци :Д Едвали са защитени всеки да праща сигнал към определено Wirelles устроиство и скачащ код както при алармите Се пак за 5-8 лева ... Надявам се да съм бил полезен Искам да доабавя ,че това не е високо технолгична , аларма , по скоро е против , цигани , индянци и неандерталци и сякви други не високо технологични крадци ... : А и които не знае ,че има монтирано такова нещо не би го и намерил ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идея за АЛАРМА от безижечен звънец
Collapse
X
-
аларма
Аз има подобно нещо и бутона е на магазина а това където пищи е в джоба на 50 м върши работа ако съм до кафето или навън .Имаше аларми който се слагат на стар модел GSM също върши работа ама е и повече пари Самоделните аларми и ключалки вършат повече работа от оригинални и красиво монтирани щото изненадват натрапника .
-
Re: аларма
kluchar написа:Аз има подобно нещо и бутона е на магазина а това където пищи е в джоба на 50 м върши работа ако съм до кафето или навън .Имаше аларми който се слагат на стар модел GSM също върши работа ама е и повече пари Самоделните аларми и ключалки вършат повече работа от оригинални и красиво монтирани щото изненадват натрапника .>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
alvanovo написа:това нещо в кола може ли да се ползва? колко струва цялата работа?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:това за GSM става и е около 50 лв + някъв стар телефон мисля че ставаше Сименс>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Re: кола
Fiat_Punto11 написа:kluchar написа:това за GSM става и е около 50 лв + някъв стар телефон мисля че ставаше СименсFiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар