Здравейте.Имам Фиат Стило 1.8 16V 133к.с. Преди известно време ми светна лампата на динамото. Поразбутах се свалих го и го закарах на майстор. Така или иначе динамото си беше изпяло песента и го смених. Сложих новото динамо и ти да видиш колата въобще не иска да пали. Тръгнах да проверявам свещите и в 1 и 2 цилиндър имаше насъбрана водица явно от дъждовете дето се изсипаха а тя стоеше на стойка около 10-на дни, бях и свалил корите и може би заради това. Така или иначе ги подсуших но същия проблем. Взех да я дърпам взе че запали но работеше кошмарно (максимум 2 от време на време 3 цилиндъра работеха), давам и газ тя гърми. Свалих свещите и какво да видя.....на първите два цилиндъра свещите бяха зацапани с масалце
. Останах силно разтревожен. Пропуснах да спомена че заедно със динамото реших да и сменя и ремъка и маслото. Така или иначе с дърпане я запалих и като позагря палеше и работеше на 2-3 цилиндъра но уви като загра до нормална температура и прехвърли на газ изгасна, на другия ден паленето беше мираж. Смених и свещите и пак не ще. Ясно ми е накъде отиват нещата но ме тревожи и друго, като дам контакт ни гузен ни гонен перката на радиатора се включва. Категорично не е гряла колата, има антифриз но се включва. Имам за идея да сваля блока с релетата да го почистя тъй като и релетата се разчаткаха явно от влагата но все пак не вярвам да е само там проблема. Та това ми е проблема "на кратко". В очакване съм на идеи тъй като си падам майсторче мисля сам да си я оправя до смяна на гумичките на клапаните но дотам. За повече на майстор но дано не се стига до повече :D , на първо време да не губя време със сляпо търсене ме интересува: кой е предпазителя за перката на радиатора?
![Sad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_sad.gif)
Коментар