Значи вчера за жалост установих, че крушката на десния фар не работи. Май само габарита бачка и се създава илюзия, че свети и за това като я гледах на светло не съм го видял. Както и да е, надявам се да не е скъпо да се смени. Кажете каква крушка да търся и къде да я търся...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгоряла ми е крушката на десния фар
Collapse
X
-
H1 се нарича крушката, ако става въпрос за Брава/Браво разбира се. А по принцип крушките във фара ти са три! Една за габарит, една за къси и една за дълги. Така че установи все пак, кое не работи. За дълги и къси крушките са еднакви, както казах Н1 (хаш 1). Хубавите крушки започват от 5-6лв. нагоре, стига да не искаш нещо по-специално тези ще ти свършат работа. Може да си купиш от всяка бензиностанция, или магазин за авточасти. Ако си поне малко технически грамотен/грамотна ще си смениш крушката за има няма 5 минути.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Vladim написа:H1 се нарича крушката, ако става въпрос за Брава/Браво разбира се. А по принцип крушките във фара ти са три! Една за габарит, една за къси и една за дълги. Така че установи все пак, кое не работи. За дълги и къси крушките са еднакви, както казах Н1 (хаш 1). Хубавите крушки започват от 5-6лв. нагоре, стига да не искаш нещо по-специално тези ще ти свършат работа. Може да си купиш от всяка бензиностанция, или магазин за авточасти. Ако си поне малко технически грамотен/грамотна ще си смениш крушката за има няма 5 минути.Fiat Brava 1.6 16V
Коментар
-
Не е трудно - като отвориш капака на двигателя имаш достъп до задната страна на фаровете. Там се развиваше поставката на крушката (на ръка) и просто я сменяш. До колкото знам на по- кадърните бензиностанции си има хора, които се занимават с това - един колега (с форд) си купи крушки така от ОМВ и му предложили да ги сменят направо - само дето ние вече бяхме разглобили половината кола зада извадим фара (казах ли че колата беше форд? )
Коментар
-
morg написа:Не е трудно - като отвориш капака на двигателя имаш достъп до задната страна на фаровете. Там се развиваше поставката на крушката (на ръка) и просто я сменяш. До колкото знам на по- кадърните бензиностанции си има хора, които се занимават с това - един колега (с форд) си купи крушки така от ОМВ и му предложили да ги сменят направо - само дето ние вече бяхме разглобили половината кола зада извадим фара (казах ли че колата беше форд? )Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
masterkar написа:И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих .Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Защо си мисля че крушките са четири забравяте пътепоказателя/мигача/ По тази логика съм виждал как се източва маслото от скоростната кутия и се налива на мотора ново масло.Майтапче ама крушките наистина са си 4.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Vladim написа:masterkar написа:И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих .Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата?
Коментар
-
Vladim написа:Купил си си крушка менте! Хубава крушка Н1 струва не по-малко от 5лв. Тези 100 вата, които ги пише на нея са пълна измислица, едва ли има и 40! Препоръчвам ти да си купиш някой модел на Narva, Osram, или Philips! Дори най-обикновенният модел е чудесен в сравенение с това, което си взел, а и определено ще виждаш пътя по-добре!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар