Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоряла ми е крушката на десния фар

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгоряла ми е крушката на десния фар

Значи вчера за жалост установих, че крушката на десния фар не работи. Май само габарита бачка и се създава илюзия, че свети и за това като я гледах на светло не съм го видял. Както и да е, надявам се да не е скъпо да се смени. Кажете каква крушка да търся и къде да я търся...?
    Fiat Brava 1.6 16V

H1 се нарича крушката, ако става въпрос за Брава/Браво разбира се. А по принцип крушките във фара ти са три! Една за габарит, една за къси и една за дълги. Така че установи все пак, кое не работи. За дълги и къси крушките са еднакви, както казах Н1 (хаш 1). Хубавите крушки започват от 5-6лв. нагоре, стига да не искаш нещо по-специално тези ще ти свършат работа. Може да си купиш от всяка бензиностанция, или магазин за авточасти. Ако си поне малко технически грамотен/грамотна ще си смениш крушката за има няма 5 минути.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      H1 се нарича крушката, ако става въпрос за Брава/Браво разбира се. А по принцип крушките във фара ти са три! Една за габарит, една за къси и една за дълги. Така че установи все пак, кое не работи. За дълги и къси крушките са еднакви, както казах Н1 (хаш 1). Хубавите крушки започват от 5-6лв. нагоре, стига да не искаш нещо по-специално тези ще ти свършат работа. Може да си купиш от всяка бензиностанция, или магазин за авточасти. Ако си поне малко технически грамотен/грамотна ще си смениш крушката за има няма 5 минути.
      Мерси...случайно някъде да има тема как се отрваря фара защото не можах да намеря?
      Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

Не е трудно - като отвориш капака на двигателя имаш достъп до задната страна на фаровете. Там се развиваше поставката на крушката (на ръка) и просто я сменяш. До колкото знам на по- кадърните бензиностанции си има хора, които се занимават с това - един колега (с форд) си купи крушки така от ОМВ и му предложили да ги сменят направо - само дето ние вече бяхме разглобили половината кола зада извадим фара (казах ли че колата беше форд? )

Коментар

morg написа:
          Не е трудно - като отвориш капака на двигателя имаш достъп до задната страна на фаровете. Там се развиваше поставката на крушката (на ръка) и просто я сменяш. До колкото знам на по- кадърните бензиностанции си има хора, които се занимават с това - един колега (с форд) си купи крушки така от ОМВ и му предложили да ги сменят направо - само дето ние вече бяхме разглобили половината кола зада извадим фара (казах ли че колата беше форд? )
          Конкретнo при Брава/Браво/Марея няма никакво "развиване"! Зад фара има един по-голям пластмасов капак-обикновено сив на цвят. В долната (или горната) му част има пластмасова щипка, която се натиска и капака се откача отдолу след, което с леко повдигане излиза и отгоре. Следващата стъпка е малко по-пинизчийска! При отворен капак с напипване трябва да откриеш една пластина, която държи фасунгата на крушката. Пластината се откача с леко натискане навътре и настрани (ако не се лъжа). След това крушката изпада барабар с жицата към нея. Като слагаш новата крушка за нищо на света не я пипай с ръка по стъклената част!

Коментар

И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих .Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата?
            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
            Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
              И моята беше изгоряла. Вчера си купих от квартален магазин крушка Н1 "Немех" за 2 лева и я поставих, но сега като прочетох това се замислих .Оригиналната крушка е 55W, a тази която купих и поставих е 100W - ще имам ли някакъв проблем - например много да грее и да ми разтопи пластмасата?
              Купил си си крушка менте! Хубава крушка Н1 струва не по-малко от 5лв. Тези 100 вата, които ги пише на нея са пълна измислица, едва ли има и 40! Препоръчвам ти да си купиш някой модел на Narva, Osram, или Philips! Дори най-обикновенният модел е чудесен в сравенение с това, което си взел, а и определено ще виждаш пътя по-добре!

Коментар

...да има проблем.. отделяната топлина от 100W е доста повече от тази 55W... и може да станат доста поразии.По-добри си вземи на Philips. Имат варианти, при които потока светлина е с 30 или дори 50% повече при същите 55W.
                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

и само да добавя още нещо МНОГО важно... не пипайте балона на крушката с пръсти/мазно... ... то си го пише и на кутийката де, ама понякога човек не чете в забързаното ни ежедневие
                  Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                  --- в сърцето завинаги... ---
                  Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Защо си мисля че крушките са четири забравяте пътепоказателя/мигача/ По тази логика съм виждал как се източва маслото от скоростната кутия и се налива на мотора ново масло.Майтапче ама крушките наистина са си 4.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Vladim написа:
                      masterkar написа:
                      Купил си си крушка менте! Хубава крушка Н1 струва не по-малко от 5лв. Тези 100 вата, които ги пише на нея са пълна измислица, едва ли има и 40! Препоръчвам ти да си купиш някой модел на Narva, Osram, или Philips! Дори най-обикновенният модел е чудесен в сравенение с това, което си взел, а и определено ще виждаш пътя по-добре!
                      Абсолютно вярно-за съжаление . Крушката вече изгоря ! Извода е ясен ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО А и видях, че пластмасовата щипка, която се натиска и капака се откача не държи и капака се отваря, което според мен е предпоставка за влизане на конденз /влага/ и поради тази причина може би ми горят крушките !!! Явно първо трябваше да прочета какво пише в този прекрасен форум и после да купувам :P !
                      Среден разход на газ

Коментар

Vladim написа:
                        А някой нещо да каже за Hella http://www.dn-bg.com/ каталожен номер модел мощност цена в лева с ДДС 8GH 002 089-131 H1 55W 3.00 Дали стават - цена само 3 лева Сервиза /фирмата/ е официален вносител на Hella-Германия!!! Или да си взема направо:8GH 002 089-141 H1 12V 55 W - 14.30лв - 1бр. Blue Light - Сини светлиниОцветеното в синьо стъкло на този модел крушки, филтрира инфрачервените лъчи от светлинния спектър.Това прави светлината им по-ярка, а видимостта по-ясна. Цветът на светлинния лъч е сходен с този на ксеноновите фарове и еднакъв с този на халогенните крушки.
                        Среден разход на газ

Коментар

Working...
                        X