Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приплъзват ми предните чистачка на бавна скорост пунто мк2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Вляво от волана има един капак(този от снимката), зад капака има бушони и релета, а отзад на капака са означени кой бушон или реле за кое е, погледни там. Отваря се като се развият пластмасовите винтове и се издърпа внимателно капака.
    Е, и.... какво от това ???? Няма много полза от обяснението ти, все едно а аз да те питам защо не ми пали колата, а ти да ми обясняваш, как да си налея бензин.

    Коментар


      #32
      Та да си дойдем на думата, днес си разглобих колата точно по повод на проблема с чистачките. Намерих релето, ще го видите надолу в снимките. Това което се оказа е, че на релето му няма нищо, просто имаше студени спойки (трети проблем по колата ми е предизвикан от студени спойки).Лесно се разглобява и лесно се ремонтира, така че ако Ви дразни, захващайте се и за един следобед е готово.
      Прикачени файлове

      Коментар


        #33
        Ако трябва да съм конкретен, точно тук беше студената спойка.
        Прикачени файлове

        Коментар


          #34
          Ти имаш генерално различен проблем. Ако си гледал клипа от предната страница, там се вижда как лявата се движи нормално, а дясната - не. Това изключва проблем със студена спойка, нали?Иначе поздравления за подробното описание на разрешаването на този проблем при теб.

          Коментар


            #35
            ogi28b, колегата говори в множествено число (чистачките ми), второ на клипа изглежда че трепери само дясната, защото лявата е твърде близо и не се вижда ясно, трето вече 3 години ме дразни тоя проблем и ми е пределно ясно как изглежда. Само да добавя, че и при мене има голям луфт в механизма и все още си го има, но от както направих това което съм описал нямам проблеми.А това че проблема зависи от температурата, и това че изчезва е КЛАСИЧЕСКИ симптом за студена спойка.

            Коментар


              #36
              При мен нещата се оправиха след разглобяване на електодвигателя на чистачките.Едно голямо зъбно колело от едната си страна контактува с две медни пластини. Едната не е контактувала добре , даже имаше промяна на цвета от преизкряването.След леко изкривяване към зъбното колело всичко си дойде на мястото.Симптомите бяха треперещи чистачки и цъкане на реле зад кормилото.

              Коментар

              Working...
              X