Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приплъзват ми предните чистачка на бавна скорост пунто мк2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: кола

kluchar написа:
    Отвори вътре моторчето дал е всичко едва ли да е от лоста освен от буксата му
    Успя ли дори сам да разбереш какво се опитваш да кажеш? че аз не можах.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

някой друг съвет колеги

Коментар

само да отбележа,че днеска чистачките си работиха както трябва,нямам представа какво може да е,но мисля да смажа рамената малко

Коментар

Какъв съвет повече очакваш? Имаш да разглобиш раменния механизъм, да огледаш добре подвижните част и ставите дали няма някой ръб някъде по тях, в който да задържа, и ако всичко е наред - отваряш мотора и почистваш, проверяваш го хубаво. Подаваш му ток директно от акумулатора, за да видиш дали случайно няма да е ОК, и така. Толкова трудно ли е заснемането на видеоклип с този проблем?

Коментар

ще направя утре клип и ще ви покажа

Коментар

С двете чистачки вдигнати от стъклото

Коментар

emo_pz написа:
                само да отбележа,че днеска чистачките си работиха както трябва,нямам представа какво може да е,но мисля да смажа рамената малко
                Нямал си проблем, защото е било топло времето и прозореца не е бил студент както и гумата на чистачките. До болка ти познавам проблема, но аз свикнах с това и вече не му обръщам внимание.

Коментар

Той още на предната страница каза, че му прави така и с вдигнати чистачки, което веднага изключва гумата и студения прозорец като вариант за проблем.

Коментар

ето какво се случва до колкото е възможно виждането http://vbox7.com/play:0f2cb125e9

Коментар

emo_pz написа:
                      ето какво се случва до колкото е възможно виждането http://vbox7.com/play:0f2cb125e9
                      само на мен ли ми прави впечатление че е само на дясната ??? според скромното ми мнение свали рамената и почисти осите вдигни капака и при пуснати чистачки огледай механизъма (щангите) смажи и тях друго може да е само в моторчето
                      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 С каква резолюция е оригиналният клип?Колега, я виж дали няма да успееш да откачиш дясната от лявата чистачка, някъде между двете имаше една шарнирна връзка, която се износва и по принцип някои колеги се оплакват, че ябълката им се вади сама. Виж дали ще можеш да я извадиш и върти на ръка дясната от край до край и виж дали запира някъде. И дай читав клип, все пак. Не го качвай в това недоразумение v-box, хората са измислили Youtube, приема Full HD клипове.

Коментар

колеги няма как да ви дам по добър клип,нямам такъв апарат,трябва да го разглобя да видяhttp://youtu.be/FUqXQpim-G0

Коментар

..понеже няма реле а доколкото разбрах ги управлява модула зад панела с бушоните...има ли варянт той да се бъзика или да се смени изцяло..?

Коментар

Здравейте колеги, аз имам абсолютно същият проблем, на същата кола. Карам я вече 4 години и мога да ви кажа, че това няма нищо общо нито със самите чистачки, нито с количеството дъжд. След като си поиграх и поразглобих, установих че в момента на "прескачане" се чува много ясно и отчетливо "цъкане" на реле. Нека да поясня, чува се как релето включва в момента когато чистачките тръгнат и когато започнат да се връщат, то започва да прецъква, сякаш не може да си задържи контактите затворени. След няколко минути работа (без значение на коя степен) проблема се оправя. Това ме кара да мисля, че проблема е в релето, което след като позагрее малко от протичащият през него ток, се оправя. Между другото едно реле може да си е дефектно още от първият ден, така че нищо не пречи това да го има и на нова кола. Сега големият въпрос е КЪДЕ Е РЕЛЕТО ЗА ЧИСТАЧКИТЕ? НЕ, не е при моторчето, както някой хора в този форум твърдят (явно нямат идея какво представлява понятието реле). Според мен е някъде около лостчето защото много ясно се чува точно от там когато цъка. Аз лично все още не съм разглабял там, но смятам още утре да започна защото сега пък ми отказа и помпичката, така че ако никои не може да качи снимки аз ще се опитам да го направя и да продължим дискусията по по-конструктивен начин.

Коментар

Milko.Punto написа:
                                Сега големият въпрос е КЪДЕ Е РЕЛЕТО ЗА ЧИСТАЧКИТЕ? НЕ, не е при моторчето, както някой хора в този форум твърдят (явно нямат идея какво представлява понятието реле). Според мен е някъде около лостчето защото много ясно се чува точно от там когато цъка. Аз лично все още не съм разглабял там, но смятам още утре да започна защото сега пък ми отказа и помпичката, така че ако никои не може да качи снимки аз ще се опитам да го направя и да продължим дискусията по по-конструктивен начин.
                                Вляво от волана има един капак(този от снимката), зад капака има бушони и релета, а отзад на капака са означени кой бушон или реле за кое е, погледни там. Отваря се като се развият пластмасовите винтове и се издърпа внимателно капака.
                                Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                                Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                                Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                                Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Working...
                                X