Здравейте,значи като пусна предните чистачки на бавна скорост тази където се пускат през няколко секунди,ми приплъзват смисъл треперят и трудно се връщат,на другите 2 степени няма проблем:Ако можете да ми помогнете ще ви бъда благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приплъзват ми предните чистачка на бавна скорост пунто мк2
Collapse
X
-
alexk написа:Това си е фабричен проблем.Няма оправия каквото и да правиш.Прозореца ли не са го направили като хората или моторчето не е пресметнато никаква идея, но пробвал съм хиляди неща и не става.
Коментар
-
alexk написа:Това си е фабричен проблем.Няма оправия каквото и да правиш.Прозореца ли не са го направили като хората или моторчето не е пресметнато никаква идея, но пробвал съм хиляди неща и не става.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Колеги, колко от вас са си купили Мк2 от магазина? Моето е закупено преди 11 години и още с излизането от салона чистачките си работеха по описания проблем.Няма как по-сериозен да бъда.Пробвал съм с оригиналните за модела, с други метални менталяци, с тези тип "банан" пластмасарките и си е все същата работа само където не съм си напръскал прозореца с веро.
Коментар
-
Значи няма да ти е трудно да снимаш проблема, за да го видим. Или авторът не го е описал като хората, или аз имам сбъркана представа за приплъзване и треперене.Нали това е функцията на всички чистачки - да приплъзват по стъклото? Проблем ще е ако не приплъзват, тогава започват да подскачат. Това обикновено се дължи на много нискокачествена и нееластична гума, която се втвърдява и остава наклонена на една страна, обикновено е тази, на която стои, като чистачката слиза надолу. А за треперене - не мога да си представя трепереща чистачка. Сигурно е интересно да се види. Колега alexk - по-добре потърси внимателно причината за проблема, а не заблуждавай с "фабричен проблем". С вдигнати от стъклото чистачки има ли проблем? Я ми виж предишното мнение и отговори на въпросите, да видим откъде ще изскочи заекът.
Коментар
-
Може и да има нещо вярно в това "фабричен" проблем. Какво имам предвид. Задната чистачка на Мареата фабрично имаше такъв наклон, че точно след 2-3 дни дори и нова гума се деформираше на една страна и на връщане чистачката започваше да подскача. Всичко се оправи с леко усукване на чистачката след нагряване с пистолет за горещ въздух. Това оплакване от задната чистачка на Мареа съм го чувал от доста притежатели на модела. На които им работи задната чистачка де...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Колега "ogi28b" точно това имаше на предвид и другия колега - чистачките подскачат.И по-конкретно тази голямата от към шофьорското място, малката си е наред.Оправят се след 5-10 минути работа, но трябва да вали и то обилничко.Пробвах с какви ли не чистачки и проблема си остава може би първите 3-4 дена са наред, но май се случва точно този проблем, който описа колегата "sok1".Деформира се гумата и вместо ръба да седи изправен и наклонен към стъклото - той седи срещу него(това в покой).А дали е фабричен проблема - казах ви, още с изкарването на колата от салона все така си правят чистачките дори и с тогавашните оригинални от завода.Нема оправия това чудо, но така или иначе съм му свикнал отдавна.Решението е- когато вали пускате на 2ра степен докато омекне гумата и после си прехвърляте на 1вата степен.
Коментар
-
emo_pz написа:колеги значи проблема не е в перата на чистачките ,защото като ги вдигна пак става същия проблем,но го прави само на бавната скорост на другите няма проблем,пре плъзване имам в предвид,че треперят на пулсации особено при врущане до долно положение.Прави го това и на двете чистачкиШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар