Здравейте, колеги от два дена ми пада акомулатора през ноща не сам мерил още дали има оттечка , сутрин паля но едва варти .Някой имал ли е подобен проблем става въпрос за фият браво 1.4 до преди два три дена всичко беше наред имаше много ток и си варетеше без проблем по няколко пати или продалжително палч я на газ.Сега не ми се разкачат клемите, че се окисляваха и сам ги намазал с грес как може да се провери без да се свалят клемите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пада ми акумулатора през нощта
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Вземи един мултицет и го настрой да мери ампери. Разкачи едната клема от акумулатора и я свържи с единия кабел на мултицета. Другия кабел - към акумулатора. Колко ампера харчи колата? Ако е над 0.2 започни да вадиш бушоните един по един и виж кога ще падне консумацията - съответно там е и проблема. Наскоро един "майстор електричар" убеждаваше един приятел, че разход от 1.7 А в покой е абсолютно нормален и препоръчваше смяна на акумулатора. Като изолирахме "виновника" консумацията му стана 0.17А.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:Вземи един мултицет и го настрой да мери ампери. Разкачи едната клема от акумулатора и я свържи с единия кабел на мултицета. Другия кабел - към акумулатора. Колко ампера харчи колата? Ако е над 0.2 започни да вадиш бушоните един по един и виж кога ще падне консумацията - съответно там е и проблема. Наскоро един "майстор електричар" убеждаваше един приятел, че разход от 1.7 А в покой е абсолютно нормален и препоръчваше смяна на акумулатора. Като изолирахме "виновника" консумацията му стана 0.17А.kokopati ,koichop@abv.bg
Коментар
-
BLECRAM написа:Каква неочаквана подкрепа ... Думата за проверка е акумулирам ...Теорията с проверка на ампеража е също добра /за да не е спам/.Ако човека го мързи /омазани клеми / трудно ще му помогнем...kokopati ,koichop@abv.bg
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Като минаваш през някой акумулаторджия да провели акумулатораили с друг за пробаkokopati ,koichop@abv.bg
Коментар
-
Ключар, напоследък си пишеш ей така, колкото да пише нещо. Как може да се промени, освен да падне на 0.00? И като падне на 0.00 - какво от това?Колегата с проблема - сам виждаш, че нищо не ти тегли ток. Зареждал ли си го тоя акомолатур някога? Казах ти да си прочетеш сам първото мнение, написал си причината точно и ясно. Въртиш по няколко пъти и по много. Имаш акомолатур, а не електроцентрала. Зареди го хубаво и бягай в сервиз да му измерят напрежението под товар. Като го направиш - пиши ми да отключа темата и да кажеш резултатите, че вече към чат отива.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар