Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да свържа дневните светлини?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да свържа дневните светлини?

Здравейте колеги поръчах си едни дневни светлини който утре трябва да пристигнат та питането ми е как трябва да ги вържа така че да светят при пуснати габарити и да се гасят при къси и дългиГрешен раздел -> Преместена. Редактирано заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Brava ELX 1.6 16V

А защо не ги свържеш отделно от габаритите? На ключа за фаровете има + на един извод при излк. габарити и фарове. При вкл. на габати ще се гасят дневните светлини.
    ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
    ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
    Mercedes Vito W447
    Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

За да се гасят при къси, а не при габарити, трябва да свържеш масата на модула, към кабела, който се явява изход от конзолата на волана, по който изход се захранват късите. Демек с мултицета мериш и там където имаш +12 на къси и дълги и 0 на габарити - там свързваш.За да светват само при пуснати габарити - вземаш +12 от включен габарит. (От същата букса на конзолата на волана.)Като ти дойде модулът - снимай го и кажи какви кабели има, ще измислим как е най-добре да се свърже. Доколкото разбирам - искаш да имаш дневни и габарити заедно, но искаш и да има положение, при което нищо да не свети, докато си караш? Ако да - малко се обезсмисля модулът.

Коментар

това са светлинитеhttp://prikachi.com/images.php?image...1/5872321I.jpg
        Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

А защо на снимките пише горивна помпа ?
          drnkk написа:
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

За да се включат към релето на горивната помпа, която работи по всяко време.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

демек по схемата черният кабел към релето а червеният към акумулатора но така няма ли да светят постоянно ?
              Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

В момента в който запалиш, ще светнат, по тази схема.За да се пускат с габаритите, трябва да ги вържеш към тях. За да гаснат с късите, ще трябва да се измисли нещо с реле, да прекъсва веригата.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

а къде се намира това реле на бензиновата помпа
                  Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

drnkk написа:
                    а къде се намира това реле на бензиновата помпа
                    Аз не знам.Хвърли едно око на тези две теми. Мисля че има доста полезни неща:Тема 1Тема 2
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Не съм го написал във втория пост, но ще повторя: Плюсът за управление на модула се свързва към плюс при включен габарит, а минус на модула се свързва към късите светлини. Преди това задължително трябва да се разделят късите от дългите, защото ще зацикли: модулът ще включва дългите, когато си на габарит, дългите ще включват късите, защото такава е оигиналната схема, а късите ще гасят модула. Той като изгасне, ще изгаси дългите, те ще изгасят късите, а като не светят късите модулът има маса и пак се включи. Кат се включи връщаме се там, където модулът включва дългите. Може да се използва "подготовката за ксенон" за тази цел. Колега, обясни по-подробно - какъв е модулът, какво щер управляваш с него, как работи точно?

Коментар

Оги не става въпрос за модул. Обикновени светлини със 5-6 диода, и два кабела. Сложили са схема да се вържат към горивната помпа.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Простете, моля! Значи плюс от алтернатора/работещите габарити и минус съответно от плюса на габарити/къси. Може и с допълнително реле, което е нормално затворено, а като получи плюс от габаритите - превключва.

Коментар

можете ли да ми обясните малко по на широко понеже колата я имам от скоро и като съм гледал алтернатора изобщо никакви кабели не съм видял и така ако ги свържа ще светят по следния начин с габаритите и като цъкна къси или дълги гасят ?
                            Fiat Brava ELX 1.6 16V

Коментар

какъв е смисъла да светят заедно с габаритите. идеята на тия светлини е да светят отделно от основните и да се палят автоматично. подай им захранване от контакт и това е.

Коментар

Working...
                              X