Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Говорители във вратите фиат типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Говорители във вратите фиат типо

Има ли някой колега който да е слагал някакви говорители във вратите на типо/темпра, нещо да е приспособявано с джоб евентуално от друга кола, аз лично не знам типо да има тонколони във вратите освен оригиналните 4х6 в таблото и два 10 сантиметрови отзад, първоначално мислех да изрежа кората обаче ме притеснява най-вече влагата дали няма да разкаже играта на говорителите
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Re: Говорители във вратите фиат типо

Valiosport написа:
    Има ли някой колега който да е слагал някакви говорители във вратите на типо/темпра, нещо да е приспособявано с джоб евентуално от друга кола, аз лично не знам типо да има тонколони във вратите освен оригиналните 4х6 в таблото и два 10 сантиметрови отзад, първоначално мислех да изрежа кората обаче ме притеснява най-вече влагата дали няма да разкаже играта на говорителите
    Режи кората отзад направо едни елипси,една бас каса и предни хубави и повече не ти трябва.Не се вкарвай във филми да преправяш вратата.С хубави колони отзад може и да изкараш хубав бас и без каса (е няма да е същото) но от вратите няма да постигнеш много освен да ти взимат вниманието от задните.Според някои по-добре предна линия,но аз не съм на това мнение.
    Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Отзад мислиш ли че ще ги чуя , като имам две 12-ки по 300W RMS :D В таблото съм монтирал елипси на Hertz 4x6, вързани през втори усилвател за предна линия, обаче искам още два говоритела отпред да се чува по яко, иначе кората отзад ми е изрязана, другото което съм чувал е че ако има колони на кората при положение че има Суб в багажника почват да се местат от баса и стават неуправляеми

Коментар

Е туй бях сътворил аз на моето Типо...
        Прикачени файлове
        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

nanobanano, каква марка са елипсите и кой модел, че нещо ми хареса как стои със тях Predatorsi, аз мислех да сложа джобове от Рено 19 и изобщо да не режа кората зад говоритела, само да хвана джоба за кората с видии и една малка дупчица през вратата колкото за кабела, ама май няма да стане че ми се виждат плитки джобовете на реното, другото което е, че самата кора на 19-ката е издадена точно дето е говоритела а типовската е вдлъбната и джоба няма да пасне, между другото не ти ли опират говорителите в стъклото, най-вече този горния или са някакви по плитки? Втория ми въпрос е не ги ли скапва влагата , защото аз съм махал корите на моето и при дъжд водата буквално си тече във вратата и си се изтича отдолу, иначе ми допада този вариант, само че бих ги монтирал в долния край. На тези елипси съм се спрял Hertz DCX 710.3, елипси 7х10 150W за пръв път виждам такъв размер елипса

Коментар

Бяха sony xplod но точно кой модел не помня,че има някои си приличат на вид са като тези http://electron.bg/images/XSF6937.jpg ,но не звучат толкова добре колкото изглеждат.Иначе наистина седят уникално все едно са правени за тази кора.
            Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

nanobanano написа:
              Бяха sony xplod но точно кой модел не помня,че има някои си приличат на вид са като тези http://electron.bg/images/XSF6937.jpg ,но не звучат толкова добре колкото изглеждат.Иначе наистина седят уникално все едно са правени за тази кора.
              А какво ще кажеш за Hertz 7x10 150W RMS, в таблото съм с Hertz 4x6 свързани през втори усилвател, на който съм отрязъл баса свирят учудващо добре, тези на кората трябва да им се слагат някакви кутиики зад говорителите за да не ги мести баса от багажника, какво ще кажеш по въпроса и има ли опастност да овисне кората от тежестта , на други коли съм виждал овиснали

Коментар

Ами да ти кажа ,за мен лично ,няй-неподходящото място за говорител на предната врата е долу в краката...На Типото тези говорители свиреха доста добре ,а сега на Сеата ,на който си има място за говорители в краката ,не ми харесват как свирят...Може би защото има и говорители в таблото ,ама не ми харесва да са там долу...Вариант е при теб ,като няма оригинално дупки ,да се направят добри фланци от дърво ,ама насочени леко нагоре ,че да се чуват по-добре...Виж ги тези фланци ,имам и още снимки ,ако искаш пиши я скайпа да ти ги пратя...Ама като сложиш някакви фланци ,трябва да направиш и дупка в кората ,че да използва обема на вратата ,говорителя...И не е лошо да демпнеш вратите ,ако ще слагаш музика там...
                Прикачени файлове
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Working...
                X