Във версия 2.0 за 2.4 JTD моторите има малък бъг.Напрежението на дебитомера не е вярно.За 1.9 JTD е ОК.Използвам Unidiag .def файловете. Изглежда формулата във .def файла за 2.4 не е наред.FiatEcuScan разчита вярно, но Unidiag-a не.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Live Data Reader [Bosch EDC15 ECU протокол ?]
Collapse
X
-
kamtosh написа:Здравей колега, любопитно ми е, дали ще може да чете данните от компа на мойта колица, тъй като във ФЕС-а изобщо няма този модел фиат. ЕКУ-то е Bosch EDC15C2, а колата е от подписа.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Здравейте,Започнах разработката на същото нещо, но за бензинови мотори.Хардуера ще бъде същия. За сега, ще може да поддържа всички мотори със Bosch M1.5.5.: FIAT, BRAVO-BRAVA, ’99 80 16V FIAT, MAREA, ’99 80 16V ALFA, 156, 1.8 TS 16V ALFA, 156, 2.0 TS 16VАко някой иска да помогне нека да пусне един Unidiag и да прочете следните неща на празен ход и да ми прати лог фаила (iso9141.log)* Engine speed* Engine load* Air flow rate* Injection time* Lambda sensor integrator* Lambda sensor voltage04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Нека продължа монолога....Направих малки подобрения, които ще влязат във версия 3.Все още има неща за доправяне.- запомняне на разхода при гасене на мотора.- ресетване на разхода.- конфигурационно меню.Ще направя и статистика за всеки курс. Нещо като:ххх изминати километраххх средна скоростххх среден разходххх литра изгорено гориво.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Бързам да похваля трипкомпютъра на колегата vgeorgiev!!!Машинката работи перфектно и кефа е голям, от факта че имаш живи данни постоянно! Може да си избираш какво да гледаш по време на движение.Все още нямам подробни наблюдения, но след първият път от включването резултата е следният: 8,3/100 за разстояние 4,83км. Това предполагам е усреднена стойност, постигната със средна скорост 18-19км/ч.Въпрос: на кой пин на дисплея може да си монтирам врътка за намаляване на интезитета на екрана ... и дали е възможно въобще?едит: още един въпрос: възможно ли е, т.е. може ли лесно да се обърне цвета на подсветката ... черен фон и зелени цифри? Правил съм подобна врътка, преди мнооого години, като обръщах плаката на дисплея. Тук възможен ли е този трик?/мисля, че ще е много удобно за алфа с червена подсветка, защото стандартно мисля че са така ... обърнати/Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Здравейте,Jimy написа:...Въпрос: на кой пин на дисплея може да си монтирам врътка за намаляване на интезитета на екрана ... и дали е възможно въобще?...04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар