Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да Ви се намира излишен сензор за педала на Мареа 105 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да Ви се намира излишен сензор за педала на Мареа 105 JTD

Здравейте колеги! От известно време ходя по диагностики във връзка с загубата на високите обороти по време на движение,след тръскане. Предполага се смяната на сензор за положението на педала за газта. По BOSCH № 0 281 002 203 , ама не мога да открия. Да Ви се намира излишен или да ме светните с някоя идейка от къде да намеря. Благодаря предварително!

А бе колега къде го намери тоя сензор за газта.И аз го имам същият проблем,но на ФИАТ-МАРЕА2.4ТД.

Коментар

barny_89 написа:
      А бе колега къде го намери тоя сензор за газта.И аз го имам същият проблем,но на ФИАТ-МАРЕА2.4ТД.
      Ми на нафтовата помпа отгоре се намирва!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

barny_89 написа:
        на 1,9 и 2,4 трябва да са еднакви тея сензори стават и от алфа със същите мотори
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Да Ви се намира излишен сензор за педала на Мареа 105 JT

marvin написа:
          Здравейте колеги! От известно време ходя по диагностики във връзка с загубата на високите обороти по време на движение,след тръскане. Предполага се смяната на сензор за положението на педала за газта. По BOSCH № 0 281 002 203 , ама не мога да открия. Да Ви се намира излишен или да ме светните с някоя идейка от къде да намеря. Благодаря предварително!
          Ето в тая тема се коментира въпросния TPS - Trottle Position Sensorhttp://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_4365_0.html
          Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

pinko168 написа:
            http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_4365_0.html
            Хъм... не се ли ремонтира тази гадост? Ако струва над 1000лв. по-добре да се вземе цяла помпа за 200-300лв. от някоя морга. Тук преди време един колега продаваше помпа за към 150лв. барабар с разни джаджи към нея.

Коментар

marvin написа:
              Става въпрос обаче за JTD, а там нещата са съвсем различни!На педала на газта има един двоен потенциометър който играе ролята на TPS.Този потенциометър, общо-взето е много надежден и се влияе единственно от разместване на куплунга!Но при едно разкачане на куплунга, иска ново адаптиране!Така, че според мен, няма да ти трябва нов - опиши ми проблема и ще се опитам да го решим дистанционно!

Коментар

Отнесъл съм се и не съм разбрал, че е за JTD!

Коментар

Working...
                X