Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подготовка и монтаж на халогени - Фиат Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Да Оги,видях я още тогава че е една писта само и днес си поиграх и я възстанових Всичко и е 6,работят си задните светлини за мъгла,подсветката им на предни и задни халогени също работи,НО халогените отпред пак не искат да светнат.Не знам какво пропускам,свързал съм кабелите на тройната букса както си написал,като си дам на късо на релето си светват халогените,светва им и лампичката на бутона,НО със натискането на бутона те не се включват.Някакви идеи какво може да е,че вече не знам какво става и какво да правя..Дадох мост от голямата букса (масата и) и 3 кабелната букса (пак на масата и),но пак не светкат тези халогени.Свързването ми:12в. от акумулатора -> краче 30 на релетоМаса -> краче 85 на релето12в. към халогените и контролната лампа за халогени -> краче 87 на релетоМаса през копчето за халогени -> краче 86 на релетоНо така как става магнитното поле като на крачета 85 и 86 е само маса?Не трябва ли едното краче да е + че данаправи магнитно поле и да светнат халогените?
    1.6 16v Abarth

    Коментар


      #32
      Измери дали на буксата за релето, на мястото за краче 85, дали има +12 като пуснеш габаритите, и 0 като ги спреш. Ако няма - трябва да докараш отнякъде. Ако има - провери дали кабелът, който излиза от 86 - стига до буксата за платката. Ако не - трябва да пуснеш кабел от 86 до крачето, което е входа на бутона на платката. Ако да - провери дали работи бутонът, като измериш съпротивлението между двете крачета - едното е входа, а другото е това, от което излиза масата, черния кабел. Трябва да показва 0 на едното положение и 1 на другото. Ако е така - няма причина да не светват фаровете за мъгла като включиш габарити. Сега да не се окаже, че пробваш без да си пуснал габаритите?Ред.: А защо си пуснал маса на 85 и на 86? На 85 трябва да има +12 от включени габарити. След редактирането, си добавил и това, за което говоря, разбрал си че с две маси няма как да стане . Написал съм го в първото изречение в първото ми мнение в темата, ТУК

      Коментар


        #33
        Съвсем се обърках сега,значи на 30 трябва да е маса ли?Аз съм пуснал + директно от акумулатора,не след габарит.Него трябва на краче 85 вместо на 30 да го сложа,правилно ли съм разбрал?86 е масата към копчето,87 е кабела който отива към халогените с кабела за лампичката на копчето.А на 30 какво трябва да е всъщност? + след габарити ? Или на 85 +12в. след габарити а на 30 +12в. от акумулатора? Или пак не съм в час СТАНААА СВЕТНАХАА !! ) Дадох и на 30 +12в и на 85 също и светнаха с пускането на бутона Сега само да питам за последно- на 30 +12в. от акумулатора а на 85 +12в. след габарити,нали така ?
        1.6 16v Abarth

        Коментар


          #34
          Така,за да светят само на габарити.Може да ги направиш да светят отделно ,но само ако е на контакт.На +12 от акумулатора да не забравиш бушон
          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

          Коментар


            #35
            Разгеле. Е те това трябва да се получи накрая. Надявам се, че е доста разбираемо.Забележка: Това нарисуваното си го има и по-напред в темата, в оригиналната схема, ама не си я погледнал внимателно.(А такава бобина виждал ли някой, а?!? С 8 навивки.)
            Прикачени файлове

            Коментар


              #36
              Как ще го забравя,даже един път го изгорих По ясно от последната схема на Оги няма как да е Ако я бях видял още в началото така,какъвто съм индианец щях да го разбера Надявам се темата да е полезна и за други като мен Скоро ще има и снимки като сложа ксенона.Отново едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на Оги,без неговата помощ бях обречен!Евала
              1.6 16v Abarth

              Коментар


                #37
                Ето го и крайния резултат Който е слагал ксенон на халогените на Браво знае за какво става въпрос ..но филма си заслужаваше!
                1.6 16v Abarth

                Коментар


                  #38
                  Аз също се мъча да пусна халогените. Къде се намира това реле?Да разбирам, че се търси релето за габаритите и се намира в краката на шофьора(на гърба на таблото с бушоните, жълто на цвят - релето е налично? )? Необходимо е допълнително окабеляване, както е на схемата?
                  Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

                  Коментар

                  Working...
                  X