Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям товар като пусна фаровете?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Голям товар като пусна фаровете?

    Не знам дали така трябва да са фиатовете или моят има някакъв проблем. Да кажем, че си пусна касетофона и запала колата. Една светлина на касетофона на дисплея, едно работене на двигателя на колата. Пусна ли фаровете, дисплея на касетофона си намалява светлината на половина и колата започва да работи по тихо? Това нормално ли е? Динамото уж преди 2 месеца му смениха лагерите и е наред. Ония уж ми мери и с мултицет акумулатора.
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

    #2
    Голям проблем човек, веднага карай колата на майстор. а по същество причината да ти се намаля светлината като включиш фаровете е че подсветката е свързана с ключа на фаровете и като ги пуснеш се намалява светлината вътре за да не те заслепява докато караш и да ти пречи. А за това че се намаля звука на двигателя, ми намали малко музиката бе .

    Коментар


      #3
      Попринцип двигателя започва да се товари след включването на фаровете ,но не е фатално ... колко показва че зарежда ??
      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

      Коментар


        #4
        Де да знаех и аз ,че дисплея на касетофона се явява и волтмер. Янков,споко бре.Дори и на габарит да я дадеш дисплея пак намаля наполовина. За замерване си има уреди.Техните показания ,ако са в норма нямаш поводи за притеснения.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

        Видео от Италфест 2011

        Коментар


          #5
          Знам ли е, питам тук. Единствената ми е, скъпа ми е. :P Значи си е така, не е проблем ?
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

          Коментар


            #6
            Така си е, идеята е, че щом светваш осветлението на колата - значи навън е тъмно, а светлината на касетофона е направена да е силна през деня, за да го виждаш. Като дойде сигнал от габаритите, светлината намалява за да не ти е толкова силно нощем. Подобно е и при тея модерните - смарт-телефони, таблети и други. При тях също като е тъмно - светлината намалява автоматично.Иначе товарът от фаровете е пренебрежим - на празен ход двигателят прави 4-5 киловата грубо, ако не и повече, а фаровете са 0.2 киловата максимум.

            Коментар


              #7
              Re: Голям товар като пусна фаровете?

              qnkov написа:
              Динамото уж преди 2 месеца му смениха лагерите и е наред. Ония уж ми мери и с мултицет акумулатора.
              За динамото след смяната - лагерите ли му са наред или дава напрежението което трябва. Майстора каза ли ти колко е напрежението на празен ход и колко е под товар (фарове например). А пък с мултицет какво точно е измерил - напрежението при изключен двигател или при в ключен, със включени фарове или изключени. Какво напрежение е измерил.Предлагам ти да вземеш един мултицет и да си направиш следната проба. Със мултицета мериш напрежението на запалката.Първо мериш какво е напрежението на контакт.След това палиш и мериш напрежението на празен ход.След това вдигаш на място 2000 оборота и пак мериш напрежението.След това на празен ход включваш къси, мериш.Включваш къси и дълги, на празен ход и мериш.Включваш къси, дълги, вентилатора на парното на максимална степен, празен ход и пак мериш.Включваш къси, дълги, вентилатора на парното на максимална степен, отоплението на задното стъкло, празен ход, мериш.Така със постепенно увеличаване на консуматорите проследи със колко пада напрежението от алтернатора.Сравни твоите данни със някоя друга кола, същата като твоята и ще разбереш дали имаш проблем или не.Ако напрежението пада прекалено при натоварване първо проследи кабелите от алтернатора и по-специално клемите, ако трябва - ги почистваш за да правят добър електрически контакт.Същите проби можеш да ги направиш само на контакт със постоянно увеличаване на консуматорите за да провериш клемите и кабелите от акумулатора.Като намериш мултицет, ако е китайски сравни го със някой по-скъп за да разбереш със колко ще те излъже в показанията. И като мериш - правиш си корекция .
              Bravo 1.6 / 16

              Коментар


                #8
                На динамото смени лагерите и тогава ми мери само акумулатора, но не беше запалена колата. Нищо друго не ми е казвал, а аз де да знам к’во да го питам. Основния въпрос дали при вас също така се получава, когато цъкнеш фармовете, касетофона да намали на половин светлината си и двигателя да отихне малко. Това е.
                Fiat Bravo 1.8 16V 96'

                Коментар


                  #9
                  колега спокойно и при мен е така и аз отначало си викам тука става нещо ама явно е нормално наскоро ходих да ми замерват алтернатора че аз си го замервах с един китайски мултицет и ми даваше с всички консуматори 12.7в без тях 13.4-13.5 отивам да ми го замерят и там се оказа съвсем различно с всички консуматори показа 13.5 без тях 14.3в и винаги като си пусна габарити подсветката на касетофона намаля с една идея като пусна и къси намаля още повече ама вече година и половина никви проблеми

                  Коментар

                  Working...
                  X