Не знам дали така трябва да са фиатовете или моят има някакъв проблем. Да кажем, че си пусна касетофона и запала колата. Една светлина на касетофона на дисплея, едно работене на двигателя на колата. Пусна ли фаровете, дисплея на касетофона си намалява светлината на половина и колата започва да работи по тихо? Това нормално ли е? Динамото уж преди 2 месеца му смениха лагерите и е наред. Ония уж ми мери и с мултицет акумулатора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям товар като пусна фаровете?
Collapse
X
-
Голям проблем човек, веднага карай колата на майстор. а по същество причината да ти се намаля светлината като включиш фаровете е че подсветката е свързана с ключа на фаровете и като ги пуснеш се намалява светлината вътре за да не те заслепява докато караш и да ти пречи. А за това че се намаля звука на двигателя, ми намали малко музиката бе .
-
Така си е, идеята е, че щом светваш осветлението на колата - значи навън е тъмно, а светлината на касетофона е направена да е силна през деня, за да го виждаш. Като дойде сигнал от габаритите, светлината намалява за да не ти е толкова силно нощем. Подобно е и при тея модерните - смарт-телефони, таблети и други. При тях също като е тъмно - светлината намалява автоматично.Иначе товарът от фаровете е пренебрежим - на празен ход двигателят прави 4-5 киловата грубо, ако не и повече, а фаровете са 0.2 киловата максимум.
Коментар
-
Re: Голям товар като пусна фаровете?
qnkov написа:Динамото уж преди 2 месеца му смениха лагерите и е наред. Ония уж ми мери и с мултицет акумулатора.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
На динамото смени лагерите и тогава ми мери само акумулатора, но не беше запалена колата. Нищо друго не ми е казвал, а аз де да знам к’во да го питам. Основния въпрос дали при вас също така се получава, когато цъкнеш фармовете, касетофона да намали на половин светлината си и двигателя да отихне малко. Това е.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
колега спокойно и при мен е така и аз отначало си викам тука става нещо ама явно е нормално наскоро ходих да ми замерват алтернатора че аз си го замервах с един китайски мултицет и ми даваше с всички консуматори 12.7в без тях 13.4-13.5 отивам да ми го замерят и там се оказа съвсем различно с всички консуматори показа 13.5 без тях 14.3в и винаги като си пусна габарити подсветката на касетофона намаля с една идея като пусна и къси намаля още повече ама вече година и половина никви проблеми
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар