Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неработещи копчета на Grundig AD182M

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Неработещи копчета на Grundig AD182M

    Здравейте колеги. Вчера си купих Fiat bravo 1.9 SX 75 конски сили 1999 година.Касетофона в колата е Grundig AD182M и не му работят копчетата, освен за включване и изключване, и за усилване, и намаляване на звука. При включване радиото само си хваща само една станция. Някаква идея от какво може да не работят копчетата ?

    #2
    Чупи се пластмасата вътре. Отваряне и ремонт. Правил съм го на 3 бройки. Занимавка си е ама досега успеваемоста ми е 3 от 3
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

    Коментар


      #3
      Пластмасата си е добре, днес отворих касетофона и копчетата си опират в платката когато се натиснат. Можели да не стига ток до самите копчета ?

      Коментар


        #4
        Колега, моето радио е същото и по същия начин си хващаше само една станция. При опит да проверя дали му работи касетофона, набутах (думата е точна, защото доста трудно я вкарах) една касетка, и радиото проработи с всичките си функции. Не успях да я извадя в последствие касетата, ама не ми трябва. Сега касетката си стои вътре, дори и на дисплея има символ за касета и радиото си работи вече трети месец без проблем. Не зная може би е някаква случайност, но докато работи няма да го пипам. Пробвай, може и при теб да се получи.
        Bravo 1,2 16V

        Коментар


          #5
          всъщност проблемът е в контактите, които прехвърлят сигнала и захранването към касетофона. при точно тоя модел има една междинна позиция на касетата, при която са така натиснати, че се получава точно това - хваща една станция и то винаги една и съща. с времето ламаринките там се износват по ръбовете и шейната за касетата започва да пропада в междинно или крайно положение и да прави тия мизерии при всяка по-голяма неравност на пътя. аз реших проблема, като разглобих радиото и махнах изцяло системата на касетофона. за 20 минути работа е - развиват се 6-8 винтчета и се откачат 1-2 кабела. бих посъветвал всеки, чийто касетофон е "тръгнал" да го направи, защото се оказа много опасно да натискаш копчетата за вдигане на касетата и да псуваш при 120 км/ч. два пъти съм излизал в насрещното.не знам дали при другите модели касетофони е приложимо същото.
          браво 1,6/90 - 09 г.

          Коментар


            #6
            Колеги, пробвах с касетка - касетката си свири, супер се чува, но пак нито едно копче не работи. След това махнах системата на касетофона и никаква разлика - намира си 1 станция и си свири, и другите копчета отново не работят. Някакви други предположения ? А можели да не стига ток до самите копчета ?

            Коментар


              #7
              то е ясно че не стига ток до тях, въпросът е защо. предложение - като слиза шейната на касетката натиска/или отпуска/ едни контакти. вдясно мисля че бяха, гледано отпред. виж да няма прегънат някой.а коя е станцията? при мен беше някаква супер неизвестна.
              браво 1,6/90 - 09 г.

              Коментар


                #8
                Ми аз съм махнал системата на касетофона, така че нямам какво да е прегънато. Всеки път си хваща различна станция.Някой можели да ми даде разположението на кабелите влизащи в буксите на касетофона, че може да са бутани.

                Коментар


                  #9
                  За 20 лв ще намериш едно втора употреба и няма да се луташ повече.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                  Коментар


                    #10
                    http://download.fiat-bg.org/Books/Br..._AD182M_SM.pdf ей го тука
                    браво 1,6/90 - 09 г.

                    Коментар


                      #11
                      Проблема не е и в токовете.Да не би някак си да се е заключило радиото чрез някаква комбинация от копчета, ако има изобщо някакви комбинации ?

                      Коментар


                        #12
                        няма логика да има такова нещо. явно се е прецакало управлението на копчетата. смени радиото или направи нещо такова http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2374708.html
                        браво 1,6/90 - 09 г.

                        Коментар

                        Working...
                        X