Здравейте колеги. Вчера си купих Fiat bravo 1.9 SX 75 конски сили 1999 година.Касетофона в колата е Grundig AD182M и не му работят копчетата, освен за включване и изключване, и за усилване, и намаляване на звука. При включване радиото само си хваща само една станция. Някаква идея от какво може да не работят копчетата ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неработещи копчета на Grundig AD182M
Collapse
X
-
Колега, моето радио е същото и по същия начин си хващаше само една станция. При опит да проверя дали му работи касетофона, набутах (думата е точна, защото доста трудно я вкарах) една касетка, и радиото проработи с всичките си функции. Не успях да я извадя в последствие касетата, ама не ми трябва. Сега касетката си стои вътре, дори и на дисплея има символ за касета и радиото си работи вече трети месец без проблем. Не зная може би е някаква случайност, но докато работи няма да го пипам. Пробвай, може и при теб да се получи.Bravo 1,2 16V
Коментар
-
всъщност проблемът е в контактите, които прехвърлят сигнала и захранването към касетофона. при точно тоя модел има една междинна позиция на касетата, при която са така натиснати, че се получава точно това - хваща една станция и то винаги една и съща. с времето ламаринките там се износват по ръбовете и шейната за касетата започва да пропада в междинно или крайно положение и да прави тия мизерии при всяка по-голяма неравност на пътя. аз реших проблема, като разглобих радиото и махнах изцяло системата на касетофона. за 20 минути работа е - развиват се 6-8 винтчета и се откачат 1-2 кабела. бих посъветвал всеки, чийто касетофон е "тръгнал" да го направи, защото се оказа много опасно да натискаш копчетата за вдигане на касетата и да псуваш при 120 км/ч. два пъти съм излизал в насрещното.не знам дали при другите модели касетофони е приложимо същото.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Колеги, пробвах с касетка - касетката си свири, супер се чува, но пак нито едно копче не работи. След това махнах системата на касетофона и никаква разлика - намира си 1 станция и си свири, и другите копчета отново не работят. Някакви други предположения ? А можели да не стига ток до самите копчета ?
Коментар
-
няма логика да има такова нещо. явно се е прецакало управлението на копчетата. смени радиото или направи нещо такова http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2374708.htmlбраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар