Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат мареа комби самонулиране на малкия километраж

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат мареа комби самонулиране на малкия километраж

    3дравейте колеги, та отскоро имам проблем както си върви колата се само нулира малкия километраж.На какво може да се дължи то3и проблем ,а и друго съм 3абеля3ал някой път се появява и друг проблем . При стартиране и каране след и3вестно време се 3абеля3ва спад в осветлението на таблото и фаровете .След яко и3форсирване колата се оправя и си работи .Въ3можно ли е да е алтернатор , акумулатор .

    #2
    Да, възможно е. Ако има откъде да намериш осцилоскоп, ще е хубаво с него да се види работата на алтернатора. Ако не - може и с прост мултицет, най-вероятно ще свърши работа.

    Коментар


      #3
      И така , днес проблема в3е да се появява по често .3ануляването се получа след като колата леко предърпне и и3писва градусите след това се 3анулява километража .В3е да го прави и пре3 1 км.Давайте идеи колеги .

      Коментар


        #4
        Като за начало провери клемите на акумулатора. Идеи колегата Оги ти е дал. Вземи един мултицет, и мери какво става. Също провери и ремъка който задвижа алтернатора.
        00' Bravo 105 JTD

        Коментар


          #5
          Интересното е че, го прави след като покаже външната температура на таблото..дали си въобра3явам не3нам но ми се струва че , проблема се появи след като паднаха 3начително температурите навън.

          Коментар


            #6
            Описаното изглежда като че ли прекъсва контактът на колата. Прекъсва за 0.1 секунда, двигателят спира, след малко прекъсването изчезва, все едно сега даваш контакт. Двигателят заработва, а понеже е студено - на таблото се изписва външната температура. Това става винаги, когато е под 4 градуса. Ти го усещаш като придърпване на колата и виждаш градусите. Трябва да се гледа внимателно по схемата и да се проверят с мултицета:- контактният ключ- релето на компютъра- захранването на таблото- работата на алтернатораПреди всичко това - трябва да се проверят и затегнат всички точки за маса.Проблемът съществува ли когато колата е на място и работи?

            Коментар

            Working...
            X