Абе момци, нито една тема за ксенон ли не сте прочели? Говорите си за неща, които отдавна са коментирани и изяснени. Монтажът на ксенон във фар, предвиден за халогенна лампа е забранен, без значение дали е рефлектор, лупа, гладко стъкло, пластмаса и прочее. Никой не те спира да го .направиш и никой, все още не те спира от ГТП заради това.Ксеноновите фарове не са само лампа и баласт. Включват система за автоматично регулиране, система за измиване и рефлектор, който е проектиран да отразява светлина от ксенонова ламппа. Ако ще да правиш най-точното очертание и да имаш най-добрата от добрите настройки на фарове - нямаш ли автом. регулиране и с-ма за миене - незаконен си. Колкото до моделите - има и други автомобили, не само тези имат ксенон на рефлектор. Например Митсубиши Грандис също има. Има и други.Такива лампи можее да си поръчаш от ebay, примерно. Но не очаквай фрапиращата разлика. Все е зле. Карал съм пред Стило с такива лампи и не е като да не пречи.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенон за рефлекторни фарове
Collapse
X
-
Да ви кажа от опит, че като видя ксенон в рефлекторен фар дори през деня ми бърка в очите, а да не говорим за през нощта. При ксенона я няма границата като при халогенната крушка и си свети навсякъде силно - като спирам зад друга кола ясно си личат двете наклонени черти на снопа светлина - но като видя ксенон(без лупа) и там също леко се виждат тези черти , но има и доста интензивна светлина и над тях.За теб може да си ти е хубаво да ти осветява хубаво, но не забравяй че си опасен за другите водачи. Не знам с какви крушки са били, но видя ли ксенон в такъв фар ВИНАГИ ми бърка в очите.
Коментар
-
ogi28b написа:Ако ще да правиш най-точното очертание и да имаш най-добрата от добрите настройки на фарове - нямаш ли автом. регулиране и с-ма за миене - незаконен си.
Коментар
-
kolev написа:не е точно така. в закона не е записано какво ти е нужно и как се узаконява такава промяна и дори поставянето на афтърмаркет ксенон води ли се изобщо промяна на фара.
Коментар
-
ogi28b написа:Монтажът на ксенон във фар, предвиден за халогенна лампа е забранен, без значение дали е рефлектор, лупа, гладко стъкло, пластмаса и прочее.ogi28b написа:Поставянето на "афтърмаркет" е нарушение дотолкова, че във фар, произведен и проектиран за халогенна лампа (означено с буквите HC / HR / HCR, където H е съкратено от Halogen - халогенна), монтираш газоразрядна лампа, която трябва да се монтира само във фарове, маркирани с D (от Discharge - разряд).
Коментар
-
emzo написа:Да де и на мен ми бърка в очите, но ? Какво можем да направим ?И аз мисля да сложа ксенон на рефлекторен фар, точно щото ми писна да не виждам нищо и да ме заслепяват постоянно.Мдааа готов съм да поема ® критиките и псувните.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
ogi28b написа:В закона и други неща не са записани, но нямаш право да ги правиш. Не съм проверявал, ама стикерите за застраховките са забранени в Кодекса за застраховането, а не в ЗДП (може и да бъркам). Поставянето на "афтърмаркет" е нарушение дотолкова, че във фар, произведен и проектиран за халогенна лампа (означено с буквите HC / HR / HCR, където H е съкратено от Halogen - халогенна), монтираш газоразрядна лампа, която трябва да се монтира само във фарове, маркирани с D (от Discharge - разряд). Само това е достатъчно основание да те върнат при опит за узаконяване. То и кой ли прави такива опити...
Коментар
-
kolev написа:ППако имаш шапка на фара пред крушката, най-вероятно няма да можеш да поставиш ксенонова крушка. може да не се събере на дължина.
Коментар
-
Еми значи ще си сложа каквото си искам на дългите. А ако събера достатъчно мерак и смелост да си разваля стоковите фарове - ще сложа и лупи на късите."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
най-добре е би-ксенон лупи и на късите и на дългите, ако няма бюджет само на късите, тъй като 2-3 секунди ще имаш докато получиш максимална осветеност за обикновен ксенон на дългитемога да кажа, че ако правилно ти е настроен фара и е полиран, изобщо не заслепяват лупитеFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар