Проблема се състои в това,че не ми работят бавните степени на чистачките. Изчетох каквото намерих по тая тема тук и в гугъл(добре,че е гугъл,защото тукашната търсачка само името и такова),но точно решения на моя проблем не намерих,само ...ама може да е това,ама опитай това,ама смени онова...попаднах дори на някаква тема,в която един пич пръснал над 200 кинта за тоя проблем,сменяйки моторчета и пак не се е решил.Затова пускам своя тема,в която се надявам ако някой е наясно с тая дреболия(дреболия защото все пак чистачките работят) да сподели. Трябва да уточня също че:1 чистачките си работят2 когато ги спра,НЕ спират където са,а си се връщат нормално3 проблема го засякох след като една вечер странно в купето ми замириса леко на изгоряло(светлини всичко си ми беще както си трябва) и след 2-3 минути се разсея миризмата. Уверен съм,че не е влязла миризма от вън ,защото спирах,излизах,навън нищо не миришеше,само вътре. Случи се следното,бях пуснал на габарити само,с контактния ключ назад. След това върнах ключа,после го врътнах,запали и замириса...след две-три минути се разсея миризмата,светлините си бяха наред,наглед нищо... Но на следващия ден открих това с чистачките и предплагам,че проблема се е получил точно тая вечер. 4 единствено това се случва,че бавните не работят,иначе най-бързата степен си бачка ,както и нормалната.Затова съм се насочил към някое реле...но доколкото схванах ,реле в такъв вид каквото го знаем няма...малко не ми е ясно как се получава без стандартно реле,но може и инфото,което съм чел тук да е грешно. Не съм гледал бушоните,защото си мисля,че няма такъв,който се САМО за ниските обороти.Затова автоматично го отхвърлям това като причина. Въпроса ми е има ли реле,или няма? Ако има къде да го търся? Ако няма,какво мога да опитам елементарно,преди да я пращам на сервиз за едни чистачки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с чистачките
Collapse
X
-
ДА,когато е на първата степен,в което и да е от трите и положения да е лоста,чистачките си работят все едно е на втората степен...Да споделя още от съмненията си,не мисля,че е от лоста за превключване.Въпроса ми най-вече е има ли реле за време и ако има къде се намира това реле?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Релетата са 2 и се намират в моторчето на чистачките. Едното е за бързите ,а другото за бавните скорости. Сваляш рамената, пластмасата под тях и моторчето е твое. Разглобяваш го и ще видиш платка с 2 малки релета.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Релетата са 2 и се намират в моторчето на чистачките. Едното е за бързите ,а другото за бавните скорости. Сваляш рамената, пластмасата под тях и моторчето е твое. Разглобяваш го и ще видиш платка с 2 малки релета.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:dudulia написа:Релетата са 2 и се намират в моторчето на чистачките. Едното е за бързите ,а другото за бавните скорости. Сваляш рамената, пластмасата под тях и моторчето е твое. Разглобяваш го и ще видиш платка с 2 малки релета.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
Колегата Радослав със Стилото имаше подобен проблем. По спомени- разглабяне на моторчето на чистачките и пренареждане на чарковете.Намери в темата"Да опознаем Фиат Стило"- колегата Радослав имаше същия проблем. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=668596 или http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...--------------Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Виж тази моя тема. Ако намериш нещо общо с написаното от мен, моят съвет е да действащ по моят път.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F2%E0%F7%EA%E8 С оглед на това,че не ти е замирисало отвън, може би проблемът е в контактният ключ или някой кабел е окъсил.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
не е от контактния ключ...Поне миризмата не идваше от там,поне доколкото като куче душих в купето Но изчетох всичко в посочените теми и се убедих ,че сам няма да се оправя. Ще се кара на майстор,поне моите майстори са точни и не ми отказват дори такива интервенции,които хем са пипкави и им губи времето,хем не могат да вземат повече пари от това. Редица сервизи биха отказали да се занимават,защото за тия няколко часа,които ще се ровят по моите чистачки,ще изкарат 200-300лв от някой друг.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
това за мултицета как да го приемам,опит за гавра или какво? Едно е да можеш да мериш с мултицет,друго е да трябва да разглобя нещо,което нито знам къде да меря,нито какви показания да търся. Съвсем отделен въпрос е,че ще потроша една камара време,нерви(както свои,така и на тези,които ще ми обясняват тук какво да правя) и вероятността нещата да не се получат клони към цифра,близка до 100 в проценти! В крайна сметка всеки си преценя с какво може да се справи и с какво му се занимава или не.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Моля??? Какво неясно има във въпроса? Ако беше написал просто "Да", щях да ти кажа какво да провериш и щеше за около 3 минути да разбереш къде ти е проблема. А ти си мисли, че някой който иска да ти помогне - се гаври с тебе. За това заслужаваш, от моя страна, да ти кажа само: оправяй се както знаеш. Изгубил си толкова време да търсиш, да четеш, да мислиш за проблема, аз задавам съвсем елементарен въпрос който щe МИ помогне да те инструктирам бързо и точно, ама щом казваш - гавря се...
Коментар
-
ами за мен е смешно един нормален мъж да не умее да си служи с мултицет,затова попитах бъзикаш ли се(май това трябваше да кажа,а не "гавра") За да меря,трябва да разглобя моторчето доколкото разбирам и се опасявам,че може в опита да оправя едно,да повредя още нещо. Нищо не ми пречи да прочета какво да меря и къде. Ако съм те подразнил,не е било с цел. Все пак ако не пишеш какво да измеря,здраве да еex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:ами за мен е смешно един нормален мъж да не умее да си служи с мултицет,затова попитах бъзикаш ли се(май това трябваше да кажа,а не "гавра")FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар