Колеги, мисля да слагам парктроник. Моя майстор ми обяви цена за монтаж на парктроник, 4 датчика отпред, 4 отзад, не от безжичните, без да смъква броните - към 50-60лв. Ако се смъкват брони цената става друга. Интересува ме нормална ли е тази цена и това че няма да смъква броните значи ли че няма да е направено като хората?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цена монтаж парктроник
Collapse
X
-
Кво пак има да си монитираш парк троник , мериш си да разположиш датчиците добре от зад , праиш 4 дупки бучиш ги , прекаваш кабелите да влязат в купето вероятно зад бронята (начи се сваля) датчиците са с букси на кабелите ,тъй че няма какво да се обърка , вземах Минус от корпуса някъде , вземаш плюс за захранване от , лампата за задна на СТОП-а или от скоростния лост от датчика за задна скорост . Това е ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Аз ти го писах от гледна точка, че сам си правиш кемпера. Та един парктроник ли ще ти се опре .Свалянето на броните, и хубаво вършена работа нямат нищо общо. Или се налага, или не се налага. И въпреки това 50-60 лева, ми се виждат много, ако не сваля броните. Ако трябва да се свалят, добре е. Те ако не се свалят, поне трябва да се разхлябят, колкото да мушнеш една ръка от долу. И цената пак ще отиде нагоре. Питай и на други места. Не знам, ти си решаваш.
Коментар
-
Хем са много, хем ако го направи качествено си е половин ден играчка. Аз не бих дал 50 лв за монтаж, но пък и не бих се навил да го монтирам на някой за под 50 лв /като се знам как си играя/. Особено като има и предни датчиците съвсем. В общи линии ако не можеш/искаш сам, офертата бива.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Благодаря. Ще поръчам един парктроник от Нави в понеделник и отивам да ми го монтира човека като го доставят.Ремонта на кемпера е друга бира, предимно дърводелство и добро планиране. Честно казано ако знаех какво ме чака нямаше да се хвана. Вече година и половина го боря, сигурно имам още минимум половин година. А е ремонт, който майстор може да направи в свободните си уикенди за месец. Така че предпочитам да дам 50лв и да ми сложат парктроника, отколкото да почвам да ровя да уча защо някоя жица на колата е червена, друга синя, че и черни има май. Освен това оставам с впечатление, че разстоянията между датчиците и до земята не винаги могат да се спазят точно за конкретния автомобил, заради форма на бронята, височина, извивки и т.н. И тогава си трябва око на човек сложил сто двеста парктроника. Сигурно мога да го сборя и монтирам, но си мисля че баш моя монтаж няма да ми даде да ползвам потенциала на уреда на 100%. А тогава се губи смисъла.
Коментар
-
ls1 написа:Благодаря. Ще поръчам един парктроник от Нави в понеделник и отивам да ми го монтира човека като го доставят.Ремонта на кемпера е друга бира, предимно дърводелство и добро планиране. Честно казано ако знаех какво ме чака нямаше да се хвана. Вече година и половина го боря, сигурно имам още минимум половин година. А е ремонт, който майстор може да направи в свободните си уикенди за месец. Така че предпочитам да дам 50лв и да ми сложат парктроника, отколкото да почвам да ровя да уча защо някоя жица на колата е червена, друга синя, че и черни има май. Освен това оставам с впечатление, че разстоянията между датчиците и до земята не винаги могат да се спазят точно за конкретния автомобил, заради форма на бронята, височина, извивки и т.н. И тогава си трябва око на човек сложил сто двеста парктроника. Сигурно мога да го сборя и монтирам, но си мисля че баш моя монтаж няма да ми даде да ползвам потенциала на уреда на 100%. А тогава се губи смисъла.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Дано не нарушавам някое правило с този линк към друг форум, но пък там кемперите са 90% фиат все пак. http://wzemi.com/kemper-club/forum/v...php?t=2417Аз исках само да сменя тапетите, а тя каква стана...
Коментар
-
Така, монтираха ми парктроника, малко отзиви и впечатления, може да е полезно на някой.Това което не ми хареса и не бях обърнал внимание е безжичната връзка между базата на датчиците и екрана. Щеше ми се всичко да е по кабел. Сега покрай някои светофари има някакво изчирикване на парктроника, предполагам разни радари, антирадари и ненам какви излъчватели оказват влияние. Датчиците отзад се справят перфектно. Датчиците отпред не чак толкова, честно казано си мисля че вибрациите на двигателя пречат в някаква степен. И отпред и отзад има някакво закъснение по около секунда да речем и може да е дразнещо. Определено не е в реално време показването на разстоянието. Друго което ме подразни е че няма копче за изключване на зумера. Щеше ми се да я има тая опция. Жената твърди че я влудява титкането, май ще трябва да му сложа някакво дунапренче да не пробива чак толкова мозъка докато паркира човек. Не ми се мисли в какво приключение ще се вкарам ако някой ден трябва да се смъква броня. А за някои ремонти се налага. Иначе определено има полза от парктроника, помага. Може би не попаднах на модела, който би ми харесал най-много, но...това е положението.
Коментар
-
недей го спира - не е толкова силно, колкото ти се струва отначало, всъщност се чува точно колкото трябва. бързо ще свикнете с бибкането, и жена ти също. моята вече не го забелязва ДАЖЕ когато ТЯ паркира , а отначало как мрънкаше... като тактика, кажи и два-три пъти, че още мислиш какво да го направиш да не пищи толкова и вече ще му е свикнала аз тъй направих и вече и децата не го забелязват, даже и когато спят.п.с. горното с уговорката, че все пак моят работи само на задна скорост.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар