Или така да задам въпроса мисля да си вземам 2 диода по 7W ето и спецификациите им :Quantity 1 PieceCasing Color SilverMaterial Aluminum alloyEmitter Type LEDTotal Emitters 1Light Color WhiteRated Voltage 12VPower 7WLuminous Flux 120~140lmColor Temperature 6000~7000KConnector Type Cable connectingApplication Backup light / Foglight / Daytime running lightOther Features Anti-dust, anti-shock, can be hungPacking List 1 x LED lampинтересува ме с какво може да се сравни тази светлина като сила,и 1w диод колко lm е,и за тези диоди пише 120-140 lm , а има други които са по 4w и им дават 190lm, color temperature 6000k
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
малко помощ за диоди и техните" lm"
Collapse
X
-
lm /лумен/ е единица за светлинен поток. без да задълбаваме изобщо как е измерено, от какво зависи и колко са излъгали, тая единица обикновено се дава на ват /ефективност/. тоест 120lm/W при 7вата ще даде 840 лумена общо.ето тук има една таблица където можеш да сравниш lm/W на различни източнициhttp://en.wikipedia.org/wiki/Luminous_efficacyбез да задължавам никого с моето мнение, ако ще заменяш лампа с нажежаема жичка със светодиод , за да получиш същата светлина светодиода трябва да е грубо с 5 пъти по-малка мощност. тоест 7вата светодиод на пълна мощност би светил колкото лампа с мощност 30-40 вата ...в по-добрия случай.имай в предвид че на някои диоди не им дават lm, а cd-кандела и тая единица пряко зависи от ъгъла на светене на тоя диод което също трябва да се има под внимание.
-
kolev написа:за какво искаш да ги ползваш тия светодиоди и къде ще стоят. за дневни светлини ли. имай в предвид че ако са от ДХ може и да не са много стока.
Коментар
-
Това не е 7 Вата в никой случай. Най малкото защото типичен светодиод с мощност 7 Вата има в пъти повече светлинен добив.Ето примерно най разпространенитя китайски брандhttp://www.cree.com/led-components-and-modules/products/xlamp/discrete-directional/xlamp-xre(4 Вата консумирана мощност - 251 лумена)Не знам как ще ги охлаждаш ако са 7 Вата - масово китайските сглобки така се нагряват че се разпояват от платката Аз имам 3 ватови - 200 лумена. Ако до него свети крушка 5Вата за габарит просто не се забелязва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар