Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подгряване на огледалата Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Подгряване на огледалата Браво

    Здравейте на всички. Отново имам малък проблем на който не мога да открия решение и ми се иска да довърша почнатото.На кратко: 96та е колата.. с инталация от 98ма. Сменено е всяко кабелче вътре в купето, включително целите врати с инталацията от донора. Само подготвена инсталация за ел. огледалата е имало. Нито неговите огледала са били електрически, нито на барчето има копчетата. Лявото огледало никакви кабели в курубата му, дясното само 2 кабела от снопчето и вкарани в буксата на вратата, която е с пълен сноп кабели на буксата. А да допълня на лявото огледало в снопа към буксата липсват наличните 2 кабела от дясната страна. Ако някой каже за какво са, ще е супер. Видях че на дясното има нещо като датчик, явно температурен!? Ел. огледала от Мареа съм сложил (сменил съм им стойките само). Включвам нагревателите, чувам релето което е от задната страна на бушонното табло да щраква и след малко имам топло задно стъкло, но огледалата не са. Търсейки из форума попаднах на следното:
    ogi28b написа:
    ...Ако релето работи правилно, то на този изход трябва да имаш +12 при светещ бутон за задни реотани: (картинка 2, таблото с бушони, гледано отпред)
    Направих замерването- има ток на изхода показан на картинка 2. Свалих лявото огледало и замерих на него- никакъв ток не достига. Не мога да намеря други схеми от менюала по въпроса ми. Моля за помощ и черпя с бира този който ми даде отговор на въпроса. Това е последното нещо което остана от довършването на почнатата задача по проекта!
    Fiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
    Във всеки звяр се крие капка милост. Във мен я няма - значи звяр не съм

    #2
    Никой ли няма мнение по въпроса
    Fiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
    Във всеки звяр се крие капка милост. Във мен я няма - значи звяр не съм

    Коментар


      #3
      Какъв ти е въпросът точно? Защо не ти се нагряват огледалата ли? Ти сам си си отговорил - огледалата на донора не са били електрически, следователно нямат окабеляване за подгряване. Когато има подгрев, то винаги е с електрическо управление, а ако няма електрическо управление, то няма и подгрев. Може да има електрическо управление, но да няма подгрев. Такъв е твоят случай. Пусни си кабели от релето през буксата на вратата и свържи с кабелите на огледалото от вратата.В дясното огледало има два кабела за датчика на климатика.

      Коментар


        #4
        В дясното огледало буксата са и запълнени слотовете с кабели и от огледалото и от вратата. Снопа с кабели от вратата към снопа с купето отговарят бройките кабели и от двете страни. За това не мога да си го обясня. То и да пусна аз кабели, при положение че нямам свободни слотове в буксите? Само в лявата букса за огледалото е без 2 кабела, както и самото огледало е без тези два кабела. В самите огледала са закачени кабелите към стъклата.
        Fiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
        Във всеки звяр се крие капка милост. Във мен я няма - значи звяр не съм

        Коментар


          #5
          По-късно, ако ми остане време, ще прегледам схемите да видя ако намеря нещо. Като в старата ти тема, за какво беше там,... няма значение
          00' Bravo 105 JTD

          Коментар


            #6
            На буксата към лявата врата трябва да имаш кабели с цветове ЧЕРЕН (маса) и ЧЕРНО-ЗЕЛЕН - захранване на подгряващото огледало. Показал съм къде се намират в буксата с червените точки. Гледай внимателно буксата, тя не е симетрична и ако внимаваш - не трябва да сбъркаш кабела. На тази към дясната врата кабелите не са на същото място. Отново в червено, а самите кабели пак са ЧЕРЕН и ЧЕРНО-ЗЕЛЕН. В синьо ти показвам кабелчетата за датчика за климатика.
            Прикачени файлове

            Коментар


              #7
              Извинявам се, че се бъркам в темата на колегата но и аз да попитам на Marea Weekend 97 1.6 ELX по същия начин ли са разположени кабелите в буксата? Изведнъж ми изчезна подгрева на огледалата и незнам къде да търся проблема. За сега съм набедил прекъснати кабели в гофрата, но преди да започна какъвто и да било ремонт ми се иска да замеря кабелите в буксата.

              Коментар


                #8
                Ми пробвай, тя се развива лесно. Откъм колата търсиш напрежение на съответните места, а откъм вратата - съпротивление около 0.5-1 ом, предполагам че е 15-20 вата тоя нагревател.

                Коментар


                  #9
                  Тези два горе упоменати кабела с тези цветове къде са? Във вратата или в колата? По спомен при разглобяване на огледалата за боядисване в нагревателя при мен влизаха два кабела черен и кафяв.

                  Коментар


                    #10
                    Замерих ги двете букси- няма никакъв сигнал в тях. Трябва да търся някъде другаде причината значи, но си нямам на идея какво може да бъде. Май ще разглобявам централната конзола отново.
                    Fiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
                    Във всеки звяр се крие капка милост. Във мен я няма - значи звяр не съм

                    Коментар

                    Working...
                    X