Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чистене грешка на Airbag with value 64

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чистене грешка на Airbag with value 64

Най накрая успях да прочета грешката, прилагам прикачен файл с грешката, която не може да се изчисти.Питане: Пише че трябва да махна акумолатора и да разкача аербега, това само от датчиците ли? Този датчик във волана как се разкача( смисъл махам волана, но малко ме е страх да размествам датчика че е закрепен за един пълнител) Някой откачал ли е този датчик? И как да разбера точно в кой аербег е проблема?Някой сблъсквал ли се е с тази грешка?Става въпрос за стило 19 жтд
    Прикачени файлове
    Stilo 1.9jtd
    Bravo 1.9TD

Недей бара волана. В момента се сещам за 2 варианта. Бъркаш под пасажерската седалка (предната) и виждаш оранжева букса. Разкачаш я и пръсни с контактен спрей. Закачаш пак. Ако не изгасне лампата, отваряш жабката (тая дето е горната) и в горната част виждаш едно капаче пластмасово. Махаш го и виждаш друг конектор. И него пръскаш с контактен спрей.Няма нужда да откачаш акумулатора. Ако толкова се страхуваш откачи го.

Коментар

Странното е че преди 3 4 седмици ми се появяваше тази грешка само когато е по топла навън или е пуснато парното в колата.Сутрин на студено няма грешка пускам парното загрява появява се. След като откачих клемите под шофьорската седалка и напръсках с контактен спрей, грешката повече НЕ Изчезна. Откачам акумулатора понеже така пише " Disconnect batery and wait ..." За този конектор в жапката не знаех утре ще го напръскам и него!Въпроса е ако не се оправи от тези "профилактики" какво правим ?
      Stilo 1.9jtd
      Bravo 1.9TD

Коментар

Ако не стане премахваш буксата изобщо, понеже е проблемна. Режеш я и запояваш кабелите. Не го препоръчвам, но всеки сам си решава. Но проблема ти е в буксата под пасажерската седялка, почти съм сигурен.

Коментар

То и аз съм почти сигурен че проблема е там, тази букса не се ли заменя с нова?А с Енулаторите как стои въпроса? С него при недай си боже ПТП аербеците отварят ли се?
          Stilo 1.9jtd
          Bravo 1.9TD

Коментар

Напръсках и датчика в жабката, но нищо Сега какво следва? Четох темата за ефтиното решение, но ми се иска нещо, което да бъде сигурно (смисъл аербега да си работи коректно при нужда) Идей?
            Stilo 1.9jtd
            Bravo 1.9TD

Коментар

Грешката ти е за страничен еърбег. Какви седалки , какви 5 лв.Ако нямаш странични еърбеци, провери си отзад в багажника буксите за завесите.

Коментар

Имам странични аирбегове, къде са им буксите на тях?Колеги трябва да почерпя по бира че ви заринах с въпроси на последък
                Stilo 1.9jtd
                Bravo 1.9TD

Коментар

Тая глупост с 5-те лева няма нужда да я ръсиш.Има естествено страничен бег. И буксата е под седялката предна пасажерска (Passenger Side Bag). Ако има еърбег на задните седалки е Right rear Side Bag и Leftt rear Side Bag. Буксата в жабката е за еърбега в таблото. Задните в багажника са Driver’’s Head Bag и Passenger Head Bag.Друг е въпроса защо не се оправя.Успех на колегата с поправката.

Коментар

След разкачане отново на всички букси, с малко пиронче размърдах всички пластинки където контактуват клемите пак пръскане с спрей за контакт, закачане и о ЧУДО лампата изгасна!!! HAPPY!!!Благодаря на всички, за указаното съдействие !!!
                    Stilo 1.9jtd
                    Bravo 1.9TD

Коментар

Working...
                    X