Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Car Audio проблем!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Car Audio проблем!!!

Здравейте колеги,имам един проблем (не точно проблем, но много ме дразни)! Когато колата е на контакт CD-то бачка, но щом я изключа се гаси и следователно губи всички настройки и започва пак от първата песен което мен страшно много ме дразни. Въпроса ми е как мога да го свържа така, че когато ключа е в стартера без да е на контакт да свири и когато извадя ключа да спира с цел да не го забравя някоя вечер и на сутринта да бера ядове.Благодаря предварително!
    Fiat Bravo TD 100

няма такъв вариант. или работи само на контакт или е постоянно захранено.

Коментар

е сериозно ли?! аз съм го виждал на VW Golf какво е различното при него и при Fiat Bravo!
      Fiat Bravo TD 100

Коментар

на всички коли е така. радиото отзад има 2 захранващи кабела - един постоянен от акумулатора за да си пази настройките /часовник,станции и тн/ и един през контакт за да можеш да го пуснеш само когато си на контакт. ако ги вържеш двата да са от акумулатор, радиото ти ще е активно винаги, но може да се окаже че заради това ти пада акумулатора.

Коментар

при мен явно нещо не е като хората защото нищо не помни нищо ще го мъча някак си благодаря за отделеното време колега
          Fiat Bravo TD 100

Коментар

щом нищо не помни значи кабела за паметта е вързан през контакт. трябва да го изместиш, буксата зад радиото. ако си откачаш акумулатора е нормално да изгуби настройките.

Коментар

Я кажи какво ти е СД -то за да ти кажем кой кабел да дадеш на късо на преходника и да си решиш проблема
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

червения и жълтия кабел им правиш мост но ще свири постоянно тоес и без ключа да е на контакта
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                  червения и жълтия кабел им правиш мост но ще свири постоянно тоес и без ключа да е на контакта
                  Точно така.На 99% от плеърите кабелите са им един и същи цвят.Червения и жълтия на едно към плюса и си ти.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

pecata написа:
                    nsn написа:
                    Точно така.На 99% от плеърите кабелите са им един и същи цвят.Червения и жълтия на едно към плюса и си ти.
                    Но след това да се провери консумацията при изключено CD да не е много висока, че имах такъв случай.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

CD-то ми е Alpine но не знам точно кой модел после ще погледна аз също имах проблем с кунсумацията като беше постоянно свързано и затова не ми се ще да е пак така
                      Fiat Bravo TD 100

Коментар

ами значи знаеш кои са кабелите. свържи тоя който е за паметта да е постоянно захранен и си решаваш проблема.

Коментар

мерси за съветите колеги ще го направя както колегата Колев каза защото ми писна да не помни настройките! И имам още един въпрос свързан с таблото на Фиат Браво 1,9TD 100, 1998г. някой може ли да ми прати снимка или някакъв чертеж на таблото отзадната страна, че няколко фасунки ми липсват и не знам какви са и трябва ли при даване на контакт всички лампички да светнат в първия момент?
                          Fiat Bravo TD 100

Коментар

n00lz написа:
                            мерси за съветите колеги ще го направя както колегата Колев каза защото ми писна да не помни настройките! И имам още един въпрос свързан с таблото на Фиат Браво 1,9TD 100, 1998г. някой може ли да ми прати снимка или някакъв чертеж на таблото отзадната страна, че няколко фасунки ми липсват и не знам какви са и трябва ли при даване на контакт всички лампички да светнат в първия момент?
                            Сваляш таблото, вадиш една лампичка и отиваш с нея в магазина, преди това бройш празните дупки, те сигурно са фабрично празни ама нищо може да си ги накичиш. Крушките вървят с цокъла цената е приблизително 1лв. на бройка. Цялата тая маниполация със разкачена АБ и никакво даване на контакт докато го сглобиш обратно, има скрит болт в лявата духалка
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

то всичко това е ясно брат ама ми се струва че фасунгите са по различни от тези който аз имам защото като сложих една от тях на празното място примерно на лампичката дето свети че ти е отворена вратата и тя пак не свети! Възможно ли е просто тези които липсват да не са вързани към схемата и да няма никакъв смисъл да ги слагам?
                              Fiat Bravo TD 100

Коментар

Working...
                              X