Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик хол или проблем със стартер?Едва върти като е топла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик

http://vbox7.com/play:1c0eb93d ето така ми прави колата когато е загряла

Коментар

Правил съм и датчика и стартера .... като гледам клипа - Ши****я проблем на колегата не е от датчика. Стартер или акумулатор.
      Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
      Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Провери стартера,на бравата се беше счупил корпуса със едната втулка и правеше същите мизерии
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Ма тя изобщо не върти, какъв датчик си си наумил? Датчикът може да е проблемен, ако стартерът върти силно и бързо но колата не заработва. Сега и заглавие трябва да измислям....

Коментар

Братле и аз го имах този проблем със същите симптоми цели 2 години се мъчих с него опитвах какво ли не и накрая излезе акомулатора.Стартовия ток падаше много при запалване,смених го и вече една година нямам проблеми с паленето.Как разбрах ли просто с един мултицет мерих когато запалвах на топъл двигател и установих че тока е малко.Стария акомулатор беше VARTA необслужваем сега сам с GIGAWAT обслужваем и сам доволен.Отварял сам стартера като нов беше,дат4ика на хол от фиата на комшията(1.6 КАТО МОЯ) слагах и пак оставаше проблема.Сега пали като нова е.
            fiat bravo 1.6 16v 103h.p.96,opel corsa cdti 1.3 75h.p.2008

Коментар

Акумулатор

Еми ходих да ми замерят акумулатора човека ми каза че някво око хич не светило зелено ли нещо от тоя сорт вика савсем бил отишал а акумулатора максимум да е на 2 години и половина

Коментар

ами човека ти е отговорил заминал акумулатор взимаи нов и си свиркаи.и не си пали колата на габарити доп. натоварваш батерията.
                Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

При мен симптомите бяха същите и се оказа проблем с акумулатора. Както и при колегата стартовия ток се губеше.
                  Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                  Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                  Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Акумулатор

еми днес ще отида да си взема някав мисля да си езема ИСКРА 55 Ап.

Коментар

при мен се оказа че е стартера!!!

https://i.chzbgr.com/maxW500/6144930304/hE17A1FD6/

Коментар

не си вземай насляпо нов акумулатор. Измери при палене до колко пада акумулатора. Съвсем възможно и да е стартера
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                          не си вземай насляпо нов акумулатор. Измери при палене до колко пада акумулатора. Съвсем възможно и да е стартера
                          +1 .Толкова ли нямаш някой приятел, да пробвате с неговия акумулатор?
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Е аз естесвено първо пробвах с друг акумулатор. ...
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

И при теб ли е било така: като е студена върти и пали безпроблемно, а като е топла - едвам върти? Не съм виждал и не съм чувал такъв акумулатор да има - като е студен да работи добре, а като е топъл - да умира. Но кой знае, може би има и такива случаи. Както казва човека - питай патило. Последните няколко пъти като ми умираше акумулатора, или акомулатура или вече и аз не съм сигурен кое е правилно, хем специално го написах правилно и пак има хора, които не могат да го напишат като хората, та последните няколко пъти като беше студена колата, акумулаторите ми едвам имаха сила да подадат ток за 1-2 превъртания, но като загрееше - нямаше проблеми. И друго се чудя - когато стартерът затяга по такъв начин, при подаване на 12 В на клемите му, не се ли получава едно ултра-късо съединение и затова да му гаснат така лампите? Според мен най-доброто е да се покара колата, да загрее много хубаво и в момент, в който после върти като на клипа - слага се веднага друг акумулатор, пробва се и ако не върти с пълна сила, енергично и бързо - то определено в стартера си има проблем.

Коментар

И при мен като беше счупен стартера когато загрее явно се променяше оста на стартера и затягаше,а когато затегне черпи много повече ток отколкото когато върти.Наистина се получава късо съединение
                                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                                X