Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рестартиращо се табло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рестартиращо се табло

Здравейте на всички, Първо искам да се извиня ако повторям темата. Имам Стило mjet 2004. От известно време таблото на колата се рестартира доста често,подобно на постоянно получаване на токови вълни) без значение дали колата е в гаража или да е в движение. Само, че за разлика от на някой от хората с подобни проблеми, колата не гасне. Стрелките на всичките оборотомери падат и веднага се вдигат, лампичките "светкат като коледна елха" подобно на включване на контакт и веднага гасната. За минута това може да стане 10 пъти ,без значение дали съм в движение, а може след това 5 дни да е ок. В сервиз ми казаха, че някаква част в таблото трябва да се смени( 55eвро) струвала. Но според прочетеното във форума по-скоро съм на мнение, че проблемът може да е от акумулатора или от някоя уголена жица.Някой, който се е сблъксвал с проблема?

кола

Ти май сам си си отговорил на въпроса виж BSI буксите.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

проблемът продължа...

Не разбирам,много от такива букси, но доколкото видях всичко изглеждаше наред. Вчера и замених акумулатора с друг( да видя дали пак този проблем ще е на линия), но полза нямаше. Днес положението беше и доста по-критично. Таблото се рестартира на минута по 20 пъти, а от време на време цялото табло и спира да работи-оборотомери, лампички и т.н. А интересното е, че дори когато това става фарове си работят, радиото и то, няма проблем с прозорците. След малко пак цялото табло започне рестарт на ново, после пак забии. Няма значение дали колата е в движение или не, стрелките постоянно шават и получават някакви "енергийни удари".

Коментар

стилото на баща ми купено преди седмица даде същия проблем и лошото е че взе да го прави доста често.проверени са всички бушони до волана , блока с релетата до акумулатора почистен .Като работи таблото няма индикация за разход и триповете не отчитат изобщо . За сега 0 успех на мен ми намирисва на некадърен връщач на колометраж поне като гледам състоянието на колата спрямо колометрите които покзва е връщан задължително. най вероятно без сваляне на таблото и проверка няма да минем
        what goes around comes around
        Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp -my precious
        Fiat Stilo 1.9 JTD 80hp - in the family
        Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Проблемът е решен...

Пиша за тези, който ще имат същия проблем и ще търсят решение.Оказа се, че проблемът се крие в чипа на таблото. "Операционната му система" била тотално сбъркана и се е нуждаел от нещо като преинсталиране на системата. Затова е било постоянното рестартиране, работане, неработене и изкарване на различни грешки.

Коментар

Колега, кажи как го оправи, колко пари ти взеха за ремонта, че и мойто табло от един месец е същото.

Коментар

кола

Като е закачиш на диагностика ще разбереш повечеА това което пишеш е малко вероятно макар че се случва и такива неща та това да не е РС да се преинсталира .(
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Проблемът е решен...

evgenigatev87 написа:
                Пиша за тези, който ще имат същия проблем и ще търсят решение.Оказа се, че проблемът се крие в чипа на таблото. "Операционната му система" била тотално сбъркана и се е нуждаел от нещо като преинсталиране на системата. Затова е било постоянното рестартиране, работане, неработене и изкарване на различни грешки.
                браво- я дай повече инфо как диагностицирахте и какво направихте точно за да се реши проблема. Това с операционна система малко странно ми звучи меко казано
                what goes around comes around
                Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp -my precious
                Fiat Stilo 1.9 JTD 80hp - in the family
                Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Никъде не пише, че проблемът е решен. Само е установена причината.

Коментар

Табло

Значи на мен този проблем ми го създава още от април, лятото не ползвах колата и след септември проблемите зачестиха. Пробвах да пръскам буксите в компютъра, да гледам за нещо заголено, но не беше и това. Бях свикнал да намирам часовника на таблото рестартиран. По едно време вече започна да не се трае защото таблото започна да се рестартира в движение. Закарах я в сервиза на фиат в Пловдив, където управителя ми каза, че най-често това идва от таблото а не от компютъра и подобни проблеми се срещат често при Punto i Stillo. В сервиза на фиат не се занимават с подобни неща и ми каза, че таблото ще се свали и ще се води на някакъв компютърджия, който не взема по-малко от 100-150 лв. Питах един познат, който ми намери едно момче преди няколко дни, който ми обясни ситуацията, като преинсталиране на Windowsa, явно за да мога да я разбера. Втори ден таблото си работи прилично, не се рестартира и дано да си остане така. Ремонтът ми излезна 50 лв...

Коментар

Имах сащия проблем при Фиат Стило 1.9жтд преблема беше в таблото.При мен го решиха за 50лв МОДЕРИРАНО

Коментар

Регистрира се, за да похвалиш еди-кой-си сервиз с първото си мнение, в тема, която е потънала преди месеци? Да беше пуснал трите дакела и пилето, поне! Целта на нашия форум е да кажеш "Този проблем го реших така и така...", а не да ми кажеш в кой сервиз се решава и колко струва.

Коментар

Здравейте малко е стара темата но вчера ми се стовари същия проблем,някой от Варна ако знае каде в града оправят подобни проблеми моля да сподели
                          Стило 1.6

Коментар

Working...
                          X