Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бушон слота или радиото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с бушон слота или радиото?

Здравейте. Още един проблем от мен, който стисках, докато забравите малко другите ми теми. Накратко, радиото ми губи ток към него доста често. Как е свирило днес, утре намирам дисплея да не работи, въобще да не се пуска. Отварям бушоните до волана от ляво, изкарвам и вкарвам 2-рият от ляво в долната редица (20ката) и радиото тръгва. Накратко трябва да изкараш бушона и да го вкараш, за да може радиото да тръгне отново. Бушона там е обикновен и евтин, но слагах и друга 20-ка, която трябва да е по-добра, и все така прави? Да кажеш, че е от вибраци нещо, не е... Колата в покой, на сутринта радиото умряло. Да не би нещо да дава късо и затова така?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Вземи едно фенерче и огледай добре гнездото на предпазителя да не е замърсено.Имах подобен случай с предпазителя на вентилатора на парното. Контактува на магия. Пластмасата разтопена по контактите на гнездото. WD40 не помага. Трябваше да се изстърже разтопената пластмаса. В крайна сметка смених контактите в гнездото на предпазителя.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

По принцип този бушон храни и лампата на багажника? Лампата свети, когато радиото е паднало... Сякаш само радиото прекъсва, нищо друго. Вадиш и слагаш бушона, радиото веднага показва 00:00 час...
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Пробвай друго - като е "паднало" радиото - вадиш го (радиото), махаш захранващата му букса и я слагаш обратно. Така щ разбереш дали проблемът е в радиото или извън него. Също така, ако имаш мултицет - ще измериш на захранващата букса къде и какво има, без да пипаш бушона.

Коментар

От радиото е. Като му махаш бушона, така го ресетваш и то тръгва отначало. Занеси го на сервиз, но ме съмнява да се оправи. Просто му забива процесора и радиото умира.

Коментар

Викаш, че е най-добре да го разкарам, а? И аз се чудя дали да си купя едно СД деба, ама ми харесва радиото как свети и че запълва цялата дупка. ;/
            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

За ’’дупката’’ не се притеснявай. Има си адаптерни панели. Като този например http://tpetrov.com/search.php?prod=%...%BB+FIAT+BRAVA , има такива и с капаче, като на оригиналното радио. А ако искаш да си е оригиналното, наскоро гледах в ’’Продавалник’’, имаше се продават за по 15-20 лв.

Коментар

абе пак става грозно с тоя преходник. от друга страна, ако моето се прецака, хич не ми се вярва да си купя пак оригиналното.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ще го разкарвам тогава някой ден, колкото и да не искам и ще пъхна един такъв преходник да позакрие дупката и така. Мерси. ;/
                  Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                  X