Fiat bravo 1.8 16v с оригиналното си радио е. Накратко, доста умрело и дори пръщения имам на предните колонки на автомобила. 100% съм сигурен, че съм с оригиналните. Та, някой от вас може ли да ми каже колко вата може да захрани това оригинално радио и какви колонки да си търся за тоя автомобил? Има ли някакъв специален размер или нещо за да пастнат? Не съм от хората дето искат яката музика, но предпочитам чист звук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно подмяна на колоните?
Collapse
X
-
Мощността на радиото ти зависи от неговия модел, заводско са няколко. Размера на говорителите е 5Х7" елипси.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa...20,i:204Ето това ми е радиото. Не знам как да го търся у гоогле, да видя колко захранва. Искам да сменя задните 2 колонки и предните до стъклото (тия до вратите не искам да ги барам). Така казано да кача с по 10-20 W на всяка колона, но не знам дали това радио ще смогне? Също така надникнах под колоните в багажника, пише Made in Germany, явно не са оригиналните... Както и да е. Пращат леко, като надуя радиото.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Да започна от зад напред. Защо реши че след като пише Made in Germany не са оригинални? Според теб какво производство трябва да са? Заводските са Nokia, предполагам твоите също . Иначе касетофона БИ ТРЯБВАЛО да изкарва около 4Х20W.p.s. сигурен ли си че отпред ти пращят тези в таблото (малко вероятно е това)? Заслушай се внимателно понеже във вратите много по-често се повреждат.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Пращат нещо, дори като карам каруцата, сякаш отвътре от тях тропа. Някакво скърцане има. Мембраната ли се е откъртила, нещо паднало ли е там, но не е на добре. Не съм и ровил да видя как се отварят да ги видя. Но със сигурност искам да сменя засега задните колони. Надуя ли радиото на 20+, почват да пращат... Казваш, че като са германски, са си оригинални пак? Колко вата са задните поотделно на колона, ако си запознат, та да видя с колко вата да ги заменя.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Предни пищялки се намират без проблем по моргите...аз за бравата така си уредих...обикновено както казват колегите се скапват тези във вратите и е хубаво и тях да смениш...аз лично бих сложил не по-малки от 30W...да не кажа и 40W...поне двулентови...размерите са ти ги казали...а как се отварят тези на таблото...лесно мрежата е капаче...с една отверка леко да не нараниш пластмасата ги бутни и излизат...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
qnkov написа:Ахм. Ясно. Не мога ли да откача примерно едната колона, да кажем задната и да я занеса в магазина. Да кажа искам такъв размер и по-мощна от тази, та те да преценят колко W е сегашната и да ми кажат каква друга могат да предложат, като по-силна?
Коментар
-
Съгласен с benzol. Спокойно можеш и 300W колони да сложиш и пак ще свирят колкото сила им дава касетофона. Пръщенето съм почти сигурен, че е от него, а не от колоните. Естествено ако не са повредени механично де. Но това само ти можеш да го провериш ние няма как да гадаем.аз сщо съм с оригинален касетофон и го ползвам колкото да дрънчи нещо, за колоните няма да конкретизирам, но включа ли външния плеър (свързан през AUX-a) нещата се променят коренно.ако не си фен на силнатам узика както казваш отиваш в магазина и казваш кой размер ти трябват и си готов. Те вече по-малко като ватове от това което ти трябва почти не се намира. Нещо около 40W. Ако взимаш ментаци гледай да пише на кутията поне "200W" не е задължително в кавичкиФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
за пръщенето не знам при мен маи го няма има някакъв шум но той се появява когато клипа или МП3 са с ниско качество иначе си свири много прилично във вратите съм ги сменил с Тъндър за 25лв и свирят много на оригиналния касетофон а отзад съм с каса и стъпало вързани пак към него (също Тъндър)и ако има едни 150-200 лв може да си направи прилична музика в колата с каса предна и задна линия кабели и т.н , ( не твърдя че качеството е като на музика за 500-600лв но пак е нещо зависи колко си капризен )
Коментар
-
Аз лично прерових половината интернет и 5 х 7 не успях да си изнамеря. Решението ми е преходник с размери 5 х 7 и вътре се цопва една петица магнат двулентов и работата заспива. Цялата работа - прехода 11.20 лв. и магната комплект - 39.99 лв.vasilaki87
FIAT BRAVA - 1.6 16V - 103HP - 11.1995 г.
Коментар
-
Реклама
Collapse
Коментар