Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с радиото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с радиото?

Здравейте. Днес си взех кола (fiat bravo) с рекламите на fiat-bg, не знам дали сайта продава разни тунинг коли правени от тях, но така изглежда. Накратко, първият ми проблем с колата е, че жената каза, че е изгорял бушон на радиото и затова то не работи. Бушончетата предполагам са от ляво, при мен капака е хванат с болтове. Можете ли със снимки или да ми обясните направо кое е бушончето за радиото утре и да го сменя набързо? 1.8 16v 96година. Мерси. fiatРазделът "Общи приказки" не е за да пишеш всичко в него. Той е за всичко, което не е свързано с автомобилите. За техническите въпроси използвай съответните раздели на форума. Местя темата.ogi28b
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Бушона на радиото е на самото радио отзад, при буксите, 5А е.Ред:И понеже сега ще питаш как се сваля радиото, ето, чети тук.Я кажи каква е тази тюнинг фирма fiat-bg , и в какво се състои той??Иначе честито, със здраве да си я караш .
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Абе, не знам и аз, но има рекламите на фиат-бг по нея. Не знам кой ги е правил, но така е взета, като питах хората от които я купих. Попринцип радиото не се пуска въобще. Викаш, че цялото радио откачвам и от зад трябва да е бушончето? Ок, ще пробваме.Друг важен въпрос. Колата има аларма оригинална майче, но хората са затрили дестенционото за нея, имам и някакво малко черно ключе май пак за нея. Накратко, не мога да я използвам. Мога ли от някъде, някак да придобия дестенционо за нея отново?НОВ СЪМ С ТАЯ МАРКА И ВЪОБЩЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ИМАМ СОБСТВЕНА КОЛА, ЗАТОВА МОЖЕ ДА ИМАМ МНОГО ВЪПРОСИ И ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ.
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Рекламите такива ли са?Ако са такива, то това са стикерите от форума . Не е лошо бившият собственик да се включи, и да ти обясни какво що.Относно радиото бушона е отзад, да. То се вижда на една от снимките в темата която ти пратих да четеш.Дистанционно за оригинална аларма, не знам да има. По принцип копчетата трябва да са на самият ключ, не на отделно дистанционно. Всъщност, за да си сигурен дали имаш оргинална аларма, виж имаш ли диод по средата на таблото, между копчетата, над врътките, и под духалките се пада (ама го обясних ) .И тъй като, явно ще имаш доста въпроси в бъдеще, отвори раздела "Често задавани въпроси, технически параметри и съвети" , влез в темата "Съдържанието на секцията - директни линкове" , и почвай да четеш каквото ти е интересно . Освен това, във всеки технически раздел в началото, има тема със събрани важни теми, които са също от голяма помощ.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Да, такива са надписите. Да, имам лапичка там, дето казваш. Ключа ми е само 1, в който има чип (ясно ви е на всички), но няма никакви копчета по него или нещо отделно с него. Възможно ли е да активирам тази аларма в действие отново някак? С някакво ново дестенционо или нещо? Или трябва 150 лв за нова аларма. ;/дИстанциоННо - ogi28b
          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

И така да е, ogi28b, нека някой каже дали ще мога да активирам тази аларма отново и по какъв начин? Има ли шанс да се сдобия с дистанционно за нея, или нещо друго, за да мога да я ползвам?
            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

кола

Като нямаш дистанционно на ключ е по сложно трябва да се намери дистанционно и да се обучи по твоетоМоже да сложиш друга за има няма 50-60 лв и готово на същото място -да не прекарваш нови жици .http://shopix.bg/MASTER-V51-1DU
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Казваш демек, че трябва дистанционно, което да се обучи за алармата, и тая работа е по-сложна и скъпа, отколкото една нова аларма да поставя? Щом е така, ще се откажа тогава от тая.Аз първоначално мислех да пусна една тема и да я кръстя Въпроси от мен... или нещо такова, за да мога в нея да задавам разни въпроси и да ми отговаряте, но няма да правя такава и ще я ползвам тази. Имам други 2 въпроса. Понеже съм си оправил радиото и вкарах в запалката онзи предавател, но е доста слабичко с него? Радиото свири 2 пъти по-силно и басово, отколкото с флашката. Явно радиото и флашката не са много един за друг, защото на СД като поставя тази флашка, кине мрака. Предполагам, че е така... Ще ми трябва някакво Сд да си взема.Другото... Светлоотразителите отзад на бронята (сещате се, онези 2-та кръглите), от къде мога да ги взема? Понеже ми е малък града и имаме 2 морги с по 10 коли у тях, едва ли ще има Фиат Браво, от което да ги сваля. Търся си 2 такива светлоотразители. Предполагам, че се лепят само. Моите по принцип са пръснати със спрей явно, защото са затъмнени, но единият е пукнат, другият падна... Толкова за неподдържана кола от миналият собственик.
                Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Ето ги нови, не са много евтини. Виж в раздела "продавам авточасти".Относно радиото предполагам говориш за FM трансмитер. При мен не намирам разлика. Явно си зависи и от трансмитера.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

При мен разликата е огромна! С 2 трансмитера за по 12 лв ( различни моедели ) пробвах и е много умряло. Пробвал съм всякакви станции, явно не се съчетават добре радиото и тая джаджа... Гадна работа, ама ще търпя. Ехе, 18 лв ли е тоя рефлектор? По принцип има ли значение, ляв, десен, все пак са едни кръгчета, не мисля, че има някакво значение? То как е отзад, лепи ли се буквално, или има някакви щипки? Че при мен е паднало сякаш стъклото само и седи нещо като стойка останала. Не го загледах добре. Да питам нещо друго. Как се настройва тоя часовник на това радио? Толкова го ръчках и не стигнах до никъде.
                    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Няма ли кой да ми отговори как се настройва часовника на това радио? Също така ако може да кажете обем на резервоара дали е 50 литра?
                      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Часовника, според зависи от модела на радиото. Едното е с копче за часовник, на изключено радио го натискаш, и настройваш с копчетата за станциите отбелязани с h+ , h- , m+, m- . Другият вид е чрез EXPert менюто.Резервоара ти е 60 литра, като 7 от тях са резерва.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa...:0,i:125Ето такова ми е радиото като това. Натискал съм всички копчета, но часа не мърда. И на изключено и когато е вкючено, натискам бутончето дето изкарва часа и часа започва да мига и натискам онези h+,,, и тем подобните и само се сменят станции. Нищо не става.
                          Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

qnkov написа:
                            И на изключено и когато е вкючено, натискам бутончето дето изкарва часа и часа започва да мига и натискам онези h+,,, и тем подобните и само се сменят станции. Нищо не става.
                            На пуснато радио, натисни и задърж натиснато копчето (номер 15 на снимката) докато двете точки спрят да мигат, и в ляво трябва да ти се появи М1 или М2, нещо такова излиза на дисплея -> М2 00:00 . После 1 и 2 са ти за часовете, 3 и 4 минутите. След като го нагласиш, натискаш пак копчето, да запаметиш.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Ясно. Ще го пробвам след малко и ако не ми се получи, ще пиша. Мерси за сега на всички. Да питам друго, понеже явно има различни модели радиа за fiat bravo, има ли някое по-добро от това? Да изглежда по-добре или да може да захранва повече ватове? Не ми пречи да отделя 50 лв за ново радио, което да е по-хубаво навит и да свири повече. ** Бях казал, че с това радио никак не върви трансмитера с него, не знам дали то е виновно, но със сигурност не е от предавателя. Два бях пробвал... ***Edit: Стана както каза за часа. Мерси. Относно въпроса за друго радио, по-хубаво и мощно от това да се намира?
                              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Working...
                              X