Направил съм си два кабела за диагностика на двете ЕКУ-та в колата (газовото и бензиновото). И двата са за COM порт и работят перфектно. Наложи се обаче да си купя нов лаптоп, че старият се разболя и умря. Новият обаче има само USB-та. В Кауфленд преди месец видях един адаптер USB to RS232. Та въпросът ми е дали с този адаптер ще ми работят кабелите? Някой виждал ли го е на живо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
USB to RS232
Collapse
X
-
Ако кабелите ти за ЕКУ-тата са с МАХ232, то най-вероятно ще работят (в преходниците се използват или FTDI чипове, или от серията CP210х, най-често 2102). Разбира се, ще рябва ад си инсталираш нужните драйвери. Има ли как да видиш този преходник с какъв чип е реализиран?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
Synthy написа:Ако кабелите ти за ЕКУ-тата са с МАХ232, то най-вероятно ще работят (в преходниците се използват или FTDI чипове, или от серията CP210х, най-често 2102). Разбира се, ще рябва ад си инсталираш нужните драйвери. Има ли как да видиш този преходник с какъв чип е реализиран?Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Значи може би ще ти трябва нещо такова: http://www.ebay.com/itm/USB-to-FTDI-...em2c666e16bfА за тези от Кауфланд дали случайно няма инфо по някой форум как са реализирани ?Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
И мен ме заинтригува тази джаджа, в момента си работим с Визата на ДОС и си изисква 2 кома, нямам проблеми, но е по-лесно да нося лаптопа отколкото старата тарга с монитор и т.н,, та интересно ми е дали ще тръгнат като комове и дали ще сработи Визата, но следващия проблем е че лаптопа е на 7-ца и там ДОС-а май няма да я пусне. И немаловажния въпрос е каква е цената, ако е по 20 лв, то ще ми трябват 2 броя и се оказва безсмислено.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Да се включа и аз с едни по-евтини оферти и безплатна доставка:http://s.dealextreme.com/search/USB+...tml?sort=Price"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
kiriluz1 написа:Най -сигурни са тези които са с FTDI чип(но и малко по скъпи),при другите е 50 на 50 . Също така има и разширителни платки за лаптоп PCMCI. Имам и двата варианта и работят безотказно. Относно визата няма начин да стане с преход .COM трябва да е хардуерен.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Да си повдигна темата, щото има развитие. Докато чакам да ми пристигне едно кабелче от Китай, взех, че се сдобих с едно такова адаптерче. Налепих набързо схемата с двата транзистора за свързване само по К-линия и успешно се конектнах към ЕКУ-то. Адаптерът е с PL2303. Сега ще налепя и една схема за диагностика на ГИ и ще пробвам пак. Засега е това.Stop giving directions, just say "Follow me."
Коментар
-
За връзка с ГИ то става с кабел за старите телефони или с с прехода който имаш PL ала бала, има някъде из нето много добро обяснение.http://gogothebee.wordpress.com/2011...7%D0%BA%D0%BE/
Коментар
-
Развитие.С бензиновото ЕКУ се свързвам, но след 7-8 сек връзката се разпада. Каквото успея да видя за 8 секунди, това е. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 С газовото ЕКУ ударих на камък. Не ще и не ще. Дори започна постоянно да излиза една грешка при стартиране на програмата за диагностика и си нямам идея какво да я правя. Преинсталирах програмата, но никакъв ефект. На стационарния комп програмата работи добре. На лаптопа обаче тази грешка веднага излиза, затварям я и след секунда пак се появява. Гугъл нищо не казва за нея. Идеи?Прикачени файловеStop giving directions, just say "Follow me."
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар